'Svaki je komad osmišljen i stvoren da bude nosiv duže vrijeme, bez utjecaja fashion trendova i sezona, što je jedan od načina kako se trudimo postići održivost u našem pristupu produkciji', govori nam dizajner Matija Brlek koji stoji iza poznatog domaćeg brenda 'Tire Calligraphy'.

Svoje odabrane komade rado naziva 'novim evergreenima' predstavit će 8. lipnja na jedinstvenom modnom događanju Story Boutique u centru Zagreba, u Masarykovoj ulici, i to po posebnim cijenama! Kupci će na Matijinom štandu moći pronaći sve od premium komada, hibridnih jakni, prijelazno proljetno/jesenskog pa do zimskog i tregerica od crnog trapera - koje se mogu nositi na više načina.

Tile Calligraphy
promo 

Drugi komadi koje će predstaviti prikladni su za trenutno toplo promijenjivo vrijeme proljeća na ljeto - majice kratkih rukava od premium pamučnih materijala. Specifičnost brenda ogleda se u pomnom odabiru boja, materijala i krojeva. Svaki komad proizveden je u Hrvatskoj, čime Tire Calliagraphy podupire 'staro zanatstvo' i vrijedne ruke starih iskusnih majstora, ali i širi svijest o održivoj modi.

'Želja mi je da je roba vani na ulicama, a ne da stvaram 'dead stock' kod sebe u skladištu', govori nam Matija. Kako kaže, Story Boutique idealna je prilika za predstavljanje posljednje dvije kolekcije široj masi, ali i upoznavanje potencijalnih kupaca.

Tire Calligraphy
promo 

'Kolekcije ćemo na ovaj način približiti ljudima, da doslovno opipaju materjal, dakle prime u ruke, osjete 'težinu' i time vrijednost svakog komada, naravno isprobaju i na kraju dana donesu svoju odluku. Naravno da je želja ostvariti dobru prodaju, jer ćemo omogućiti potencijalnim kupcima bolje cijene, no na kraju dana, najveće je veselje vidjeti kasnije neke od tih ljudi u prolazu u gradu kako 'rokaju' Tire Calligraphy. Taj dio me razveseli svaki put ispočetka, i nakon ovih sedam godina.', priznao nam je Matija.

Pridružite nam se na cjelodnevnom modnom druženju i upoznajte svoje omiljene dizajnere, a kući odnesite probrane dizajnerske komade s hrvatskim potpisom i uljepšajte ljeto chic komadima!

Story Boutique
Story 

Odjevni artikli, nakit i asesoar domaćih dizajnera po promotivnim cijenama mogu se isprobati i kupiti na licu mjesta i to s posebnim popustom, a uz Visa karticu možete ostvariti dodatni popust od 20 posto!

'Želimo podržati domaće dizajnere i hrvatsku modnu industriju kroz platformu Story Boutique s predznakom 100% hrvatski dizajn, te zajedno ukazati kako su održivi pristup modi, tzv. slow fashion, i odjevni artikli s hrvatskim potpisom nešto o čemu trebamo razmišljati i ‘prakticirati’ već danas', poručuju iz magazina Story.