Sezona je roštiljanja i druženja u prirodi, onaj dio godine u kojem se posebno veselimo raznolikim ukusnim obrocima. Zato je jedna od najsočnijih radionica proljetnog Food Marketa, održanog nedavno na terasi Centra Kaptol, bila posvećena odličnim jelima s roštilja inspiriranim Zvijezda Ketchupom i odličnom paletom Zvijezda Umaka. Jer što je roštilj bez umaka, zar ne?!

Food blogerica Katarina Đozović, poznatija kao Kate_Homecooking, koja svakodnevno uživa u pripremi kreativnih obroka za obitelj i prijatelje, za okupljene je pripremila sočne pileće ražnjiće, omiljene zalogaje velikih i malih, koje je servirala uz najbolji mogući dodatak - Zvijezda Ketchup umak (u redovnoj ponudi mogu se nabaviti i ljuti ketchup, ketchup pizza te Ketchup Kids). Bila je to prilika za upoznati se i s novim izgledom Zvijezda Ketchup proizvoda!

Zvijezda umaci (6).jpg
Food Market / Luka Cerovina 

Zvijezda umaci (3).jpg
Food Market / Luka Cerovina 

Za sve one koji nemaju dovoljno vremena u danu, pa traže praktična i ukusna rješenja, Zvijezda uskače u pomoć jer su njihovi stručnjaci 'kreirali' gotov BBQ umak, onaj koji roštiljanje čini još jednostavnijim, a jelima daje bogat dimljeni okus.

Na radionici u kojoj se uživala baš kao na pikniku, posjetitelji su imali priliku kušati i nove Zvijezdine umake – Mexicanu, Cezar i Burger umak – uz koje svako jelo postaje bolje. Jer kad zagrizete u odličan burger, piletinu ili tortilju, velika je vjerojatnost da je upravo umak taj koji je zaslužan za jedinstven okus. Bez obzira birate li Mexicana, Cezar ili Burger umak, jedno je sigurno – obogatit će svako jelo i upotpuniti okus slasnih zalogaja.

Zvijezda umaci (4).jpg
Food Market / Luka Cerovina 

Zvijezda umaci (5).jpg
luka cerovina 

Činjenica da se na ovoj Food Market radionici tražila porcija više najbolja je potvrda koliko su Zvijezda umaci i jela za degustiranje bili ukusni. A to je više nego dovoljan razlog da već pri prvoj sljedećoj kupnji na listu namirnica uključite i vrhunske Zvijezda umake, najbolje saveznike u ovogodišnjoj sezoni grilanja i druženja oko stola na otvorenom.

Pileći ražnjići bili su posluženi uz palenta štapiće te izvrstan Zvijezda BBQ umak. BBQ umak možete koristiti kao umak uz meso i povrće s grilla, ali i – uz dodatak ulja – kao smjesu za premazivanje mesa tijekom pečenja.

Zvijezda umaci (2).jpg
Luca Cerovina 

Food blogerica Katarina iz bogate je ponude Zvijezdinih umaka odabrala i Zvijezda majonezu kako bi pokazala kako se za sve ljubitelje bijelih umaka priprema osvježavajući umak na bazi jogurta i majoneze, prilog koji se odlično poslužuje uz mesna jela s roštilja, ali i uz svježe povrće i salate.

Sastojci:
• 6 žlica grčkog jogurta
• 2-3 žlice Zvijezda majoneze
• 1-2 mlada luka (sitno sjeckana)
• 1 žlica sjeckanog vlasca
• 1/2 soka limuna
• 1 žlica maslinovog ulja
• sol, papar

Izmiješajte sve sastojke i pustite 15-ak minuta da se sjedine. Poslužite hladno uz povrće, meso i salatu.
Pripremite i začinite pileće štapiće (koristite pileće filete ili otkošteno meso zabatka). Pecite na grillu ili grill tavi dok meso nije lijepo pečeno. Povremeno lagano premazujte marinadom ili uljem.
Palentu prethodno skuhajte u omjeru 1:3 (palenta:voda) te začinite. Po želji dodajte kockicu maslaca ili malo maslinovog ulja te ribanog parmezana. Izlijte u širu kvadratnu posudu i pustite da se skroz ohladi (može i preko noći). Režite na prutiće koje kratko prepecite na grill tavi premazanu s malo ulja.
Sve pripremljeno poslužite uz malo svježe zelene salate, mini rajčice I svježe narezano sezonsko povrće. U slast!

*Sadržaj nastao u suradnji sa Zvijezdom.