Svjetleće dekoracije na svakom koraku, božićne pjesme, kućice pune suvenira te miris kuhanog vina i fritula, znakovi su da je zavladao - advent!

Brojni gradovi Lijepe naše spremaju se svojim građanima i posjetiteljima priuštiti nezaboravna blagdanska iskustva, a mi smo, za početak, provjerili što će se nas ove godine dočekati u Zagrebu.

Advent u Zagrebu 2023
Slaven Branislav Babić/PIXSELL 

Naša metropola će i ove godine Zagrepčane i goste dočekati u punom sjaju s pregršti zanimljivih događanja, a božićni duh i veselo raspoloženje samo što nije poteklo zagrebačkim ulicama.

Na godinama nagrađivanoj manifestaciji Advent u Zagrebu već klasično možete uživati u gastronomskim delicijama koje se nude na brojnim kućicama, u Ledenom parku na Tomislavovu trgu, ukrašenim ulicama, umjetničkim instalacijama te toplini božićnih svjetala.

Advent u Zagrebu 2023
Slaven Branislav Babić/PIXSELL 

Mjesto kreiranja nezaboravnih uspomena bit će i prekrasna Oleander terasa hotela Esplanade. Osim neodoljive gastro ponude, manifestacija Fooling Around: Sparkling edition rasplesat će vas i raspjevati glazbenim poslasticama. Bit će to mjesto susreta nasmijanih lica i sretnih priča u čudesnom blagdanskom ozračju.

Fooling Around Sparkling Edition
Petra Gajšak/Sandro Sklepić 

No centar Zagreba ove godine dobiva i novu lokaciju – pješačku zonu u Masarykovoj i Preradovićevoj ulici, gdje se sa Strossmayerova šetališta na Gornjem gradu seli poznati Caffe de Matoš, koji će sve do 7. siječnja osigurati jedinstvenu i zabavnu blagdansku priču.

Matoš & mačke nisu samo za odrasle jer su vikendi prijepodne rezervirani za mališane. Na pozornici ih čekaju dječje predstave, radionice, facepainting, disco i mnoga iznenađenja.

Matoš i Mačke
Petra Gajšak/Sandro Sklepić 

U 40 najveselijih dana u godini u sjajnoj glazbi moći ćete uživati i na Trgu Josipa Jurja Strossmayera jer Fuliranje dolazi u grad. Strossmayerov trg svaki će dan pulsirati optimizmom, zračiti blagdanskim šarmom i širiti iskrenu radost, a nenadmašno finu hranu i pića po kojima je Fuliranje već svjetski poznato iz dana u dan pratit će fantastična glazba.

Fuliranje
Sandro Sklepić 

Starije građane od 15. prosinca na Mažuranićevu trgu očekuje Bal na Mažurancu. Prvi će se put adventska događanja održati i u parku Ribnjak uz programe za djecu i odrasle.