Tradicionalni blagdanski stol ne može se zamisliti bez slastica. Zato je ovo vrijeme idealno za sve sladokusce jer pojesti slatkiš za doručak sada je apsolutno dopušteno. Ekleri, tartelletti, brownieji, cakepopsi, sitni kolači i pana cotta samo su neke od delicija koje ovoga Božića možete pronaći u novom ruhu. Svoju blagdansku ponudu osmislila je i Marina Šimić, voditeljica proizvodnje u jednoj od omiljenih zagrebačkih slastičarnica - The Cookie Factory.

Cookie Factory_RG (2).jpg
Robert Gašpert 

- Blagdanska ponuda sastoji se od dvije mousse torte - jedna je s okusom kokosa, a druga je neodoljiva kombinacija čokolade i višanja. Cupcakesi su u novom ruhu, a u ponudi su i suhi keksi u šest okusa. Našu standardnu kutiju napunili smo preslatkim božićnim detaljima pa u njoj možete pronaći mini cupcakese, macarone, medenjake i mini brownieje inspirirane nama najljepšim razdobljem u godini - kaže vješta slàstičarka.

Cookie Factory_RG (10).jpg
Robert Gašpert 

Marinin slatki, kreativni svijet stalno se mijenja. Svaka delicija plod je trenutka inspiracije, a svaka sezona nosi svoju priču i posebne okuse. U ovogodišnjoj ponudi dočarani su čarolija i toplina u hladnim danima jer iako različitih okusa, svaka je slastica ukrašena u božićnom duhu.

- Uvijek je to trenutak inspiracije koji se dogodi ovisno o sezonskoj ponudi ili temi kao što su Valentinovo, Uskrs i Božić, tako se meni rađaju ideje. U standardnoj ponudi imamo puno američkih slastica kao što su keksi, brownieji, cupcakesi, pite, cobbleri i Red Velvet torta. Imamo i mnogo onih klasičnih, poput torte sa sirom ili popularno zvane cheesecake, torte od mrkve te suhih keksića pod nazivom našeg brenda Mrvice. Isto tako, u ponudi su aktualne francuske slastice, od kojih su tu naše razne dekonstrukcije i mousse torte te čuveni macaroni - kaže Marina.

Cookie Factory_RG (30).jpg
Robert Gašpert Torta Christmas Charm oduševljava okusima bijele čokolade, višanja i vanilije

Ljubav prema slatkim delicijama u Marininu slučaju nije nastala preko noći, nego je rasla s godinama uz majku koja ju je naučila kuhati. Bila je to ljubav koja je sazrijevala poput najfinijih sastojaka u slasticama. A što je tajna uspjeha? U njezinu slučaju nije to složena formula.

Cookie Factory_RG (9).jpg
Robert Gašpert Kolač Jingle Belly sadrži biskvit dacquoise od oraha, kremu od čokolade i ruma te mousse od 70% čokolade obogaćen cimetom i sokom naranče - mljac! (gore); kolač Christmas Bulb u biskvitu od maka krije maline i mousse od Grand Marniera

- To je samo ljubav prema onom što radim. Slastičarstvo je jednom riječju umjetnost, tajna uspjeha ne postoji - istaknula je slastičarka.

Radna atmosfera u kuhinji uvijek je opuštena, puna entuzijazma i ljubavi prema onome što rade. A smijeh, nezgode i zajedništvo svaki radni dan čine posebnim.

Cookie Factory_RG (12) (1).jpg
Robert Gašpert Torta Coconut Winter Wonderland oduševljava osvježavajućim kokosom, hrskavim lješnjacima, bijelom čokoladom te brojnim drugim sastojcima koji joj daju bogat okus

- Anegdota uvijek ima, uvijek se nekomu nešto prolije, padne, razbije... Događa se sve što i priliči radu u kuhinji - kaže.
To je samo još jedan začin zbog kojega je ova priča toliko slatka. The Cookie Factory mjesto je gdje umjetnost slastičarstva postaje stvarnost na tanjuru. I nije to samo slastičarnica, nego čarobno putovanje svijetom okusa. Slatka oda koja se osjeti u svakom zalogaju i o kojoj priča svaki posjetitelj koji kuša njihovu čaroliju. Na vama je samo da izaberete najdraže slastice i uživate u blagdanima.

Cookie Factory_RG (31).jpg
Robert Gašpert 

NAJLJEPŠI BLAGDANI UZ...

Slastičarnica The Cookie Factory na Kvaternikovu trgu u Zagrebu prošlog je mjeseca otvorila vrata gostima nakon što je prostor renoviran i proširen. Kako biste Cookie slastice mogli naručiti i iz vlastitog doma, na webshopu cookiefactory.hr je tijekom prosinca i siječnja aktivan kod COOKIE15 uz koji možete ostvariti 15% popusta na cijeli asortiman.