Novi Zagreb ima novo cool mjesto u gradu, posebice za ljubitelje azijske kuhinje! Otkad je otvoren u neposrednoj blizini Muzeja suvremene umjetnosti, na adresi Julija Knifera 7, o restoranu Chopstix ne prestaju pričati po gradu. Sushi, kozice u tempuri, ramen, poke bowls, beef na japanski način, veliki izbor vege jela…, jelovnik ovog restorana doista je raskošan i sve je na njemu božanstvenog okusa, pripremljeno po originalnoj recepturi. Ovdje je sve podređeno tome da se gosti osjećaju ugodno, pa – osim impresivnog interijera, goste će u Chopstixu svakog petka u veljači i ožujku od 19.30 sati zabavljati glazbenik Mudri, a pazi se i na svaki detalj, pa tako i na serviranje hrane, jer sushi poslužen na drvenom brodu pun je pogodak.

glazb au restoranu Chopstick
Chopstick 

sushi, restoran Chopstick
Chopstick 

sushi, restoran Chopstick
Chopstick 

"Upotrebljavamo samo organsku sushi rižu, vrhunsku plavorepu tunu, svježe i kvalitetne sastojke i time se ponosim. U godinama staža upoznao sam sve dobavljače, i domaće i strane, pa znam gdje posegnuti za kvalitetnim namirnicama' kaže Vinko Marinković Vice, vlasnik Chopstixa u zagrebačkom Središću, ali i onog u Supetru, koji je bio prvi restoran sa sushijem na Braču. Nakon četiri godine uspješnog poslovanja na moru, odlučio je otvoriti još jedan Chopstix u zagrebačkom naselju Središće. Ima sreću da u njegovoj kuhinji rade aziski sushi majstori, pa gost može biti siguran da jede najbolje od ove kuhinje.

restoran Chopstick
Chopstick 

Kad netko, poput Vinka Marinovića Vice, svoju kuharsku karijeru gradi diljem svijeta, logično je da će vrhunac njegove karijere biti otvaranje restorana u kojem će spojiti okuse krajeva u kojima je upijao znanje, učio tajne upotrebe lokalnih začina, precizne tehnike pripreme… U Chopstixu je stoga savršeno demonstrirao fuziju domaćih i egzotičnih sastojaka.

restoran Chopstick
Chopstick 
restoran Chopstick
Chopstick 

restoran Chopstick
Chopstick 

"Svugdje me je bilo, jer me sve zanimalo, pogotovo kuhinje koje su u suprotnost onome na čemu sam odrastao. Tako sam radio na Karibima, u Sjevernoj Americi, Kanadi, na elitnim jahtama ploveći po Crvenom moru, posjetivši Izrael, Jordan, Egipat... Pun dojmova, u Hrvatsku sam se vratio 2007. godine i na Braču započeo s novitetima u ugostiteljstvu“, otkriva Vice. Uspješnu ugostiteljsku priču nastavlja i u Zagrebu, u predivnom prostoru koji se nalazi u ulici nazvanoj po jednom od najznačajnijih hrvatskih umjetnika 20. stoljeća, Juliju Kniferu, koji je poslužio i kao inspiracija za uređenje interijera.

"Osnovni i prepoznatljiv motiv Kniferove umjetnosti je meandar, izveden u bezbroj varijanti i u različitim tehnikama. Zgrada u kojoj se nalazi Chopstix zove se Meandar, a jedan meandar imamo na zidu u hodniku unutar restorana', chef Vice. Više informacija o Chopstixu potražite i na Facebooku i Instagramu, a broj za rezervacije je 01 5814 390.