Samo trebate kupovati mudro i u skladu s vlastitim preferencijama. Ono što odgovara jednoj majci ne mora nužno odgovarati i drugoj. https://favi.hr/proizvodi/p/plisano-lane-sa-djecijom-dekom-unutra-smedje

SIGURNOST I UDOBNOST

Razmislite kakva mama zapravo želite biti. Kolica, autosjedalice i nosiljke su prve stvari koje će vas vjerojatno zanimati i bitno je da točno odgovaraju vašim dnevnim potrebama. Neke majke, posebno s obzirom na preferencije bebe, ne koriste kolica, druge nosiljku. I jedno i drugo ima svoje prednosti i mane, stoga je dobro prvo sve posuditi, unaprijed razmisliti i eventualno kupiti. Mnoge mame hvale se kako im kolica ne smetaju kod kuće, posebno u malim stanovima na višim katovima bez lifta, gdje mogu biti veliki problem. 3 u 1 kombinacija kolica čini se najprikladnijom opcijom, obično je jeftinija i pruža fleksibilnost. Tako je prijevoz djeteta riješen iz jednog u drugo s minimalnim poteškoćama. Osim toga, čim beba dosegne dob za krutu hranu, a još ne sjedi samostalno, jaje se može koristiti kao stolac za blagovanje.

SPAVANJE

Odabir površina na kojima će vaša beba spavati vjerojatno je jedna od najvažnijih odluka, budući da će u prvih nekoliko tjedana svog života veći dio dana provesti spavajući. Košare, kolijevke i prenosivi kreveti su lijepi, ali treba imati na umu da će ih beba koristiti samo vrlo kratko vrijeme. U slučaju brzog rasta bebe, mogli bi biti nepotrebni već nakon šestog mjeseca starosti, no prednost je što ih možete premještati gdje god vam trebaju. Klasični krevet, idealno s medicinskim madracem i visokokvalitetnom hipoalergenskom posteljinom, ostaje razumniji izbor. Ali samo pod uvjetom da ne planirate dijeliti krevet s bebom, jer bi to u tom slučaju moglo biti nepraktično. Gnijezda za spavanje također su vrlo popularna, pružajući djetetu ugodan i siguran prostor gdje god da se nalazite, bilo na kauču, u kolicima, kolijevci ili čak vani na pikniku.

DOJENJE

Ako vam išta može znatno olakšati život tijekom prvih šest mjeseci, onda je to pumpa za grudi. Ona ne samo što olakšava početak laktacije i može se koristiti za povećanje količine "proizvedenog" mlijeka, već vam omogućuje i sakupljanje dovoljne količine zaliha za zamrzavanje tijekom tog razdoblja. Te zalihe mogu se dati bebi čak i kada majka nije prisutna. Ne zaboravite na udobnost tijekom dojenja. Najbolja pomoć u tom smislu je jastuk za dojenje, koji olakšava pozicioniranje bebe.

HIGIJENA

Kadica za bebe je tradicionalno omiljena stvar kroz generacije. Osjetljivu dječju kožu dobro je prati samo čistom vodom, a po potrebi možete dodati kap ulja za čišćenje. Što se tiče odjeće komode za dječje sobe su idealno rješenje. Možete odložiti svu odjeći za vaše namjlađe i imati je na dohvat ruke u svakom trenutku. Jedna od fioka vam može služiti za skladištenje stvari poput vlažnih maramica, čistih pelena, kremica i drugih stvari koje su vam potrebne za negu.

ODJEĆA

Kada je u pitanju odjeća za bebu, preporučljivo je izbjegavati dugoročno planiranje. Nikada nije moguće predvidjeti koliko će brzo beba rasti, te se može dogoditi da odjeća koju unaprijed kupite ne odgovara bebi kada dođe pravo vrijeme za nošenje. Nitko ne želi zimsku jaknu ljeti i kratke hlače zimi. Pokušajte kupovati postupno i što više univerzalnih komada. Bodijima kratkih rukava, trenirkama i čarapama možete se poslužiti u bilo koje doba godine. U prvim tjednima, prije nego naučite pravilno postupati s bebom, najviše će vam dobro doći kombinezon koji je najlakši za obući.

Što spada u kategoriju "beskorisnosti"

Važno je razmotriti svaku igračku koju ćete pružati bebi tijekom ranih mjeseci kada se suočavate s hormonskim promjenama. Malim bebama je sve novo zanimljivo. Zanimat će ih i šuškavi paket maramica, naočale, daljinski upravljač, blještava svjetla, ali vjerujte, prepuna kutija za igračke ostat će netaknuta. Iako je lijepo imati nekoliko igračaka za poticanje razvoja, nemojte biti previše skloni pretrpavati ih, jer će doći vrijeme kada će dijete samostalno pokazati što mu je zanimljivo. Još jedna rana kupnja su dječje bočice, sterilizatori, grickalice, dude. Pričekajte s njima dok stvarno ne budete jasni hoćete li i u kojoj mjeri dojiti. Stoga ovaj asortiman nemojte kupovati unaprijed. U rodilištu se sve može iznajmiti, a na putu iz rodilišta eventualno možete svratiti u drogeriju. Bebi stvarno ne treba puno na početku, sve ćete saznati s vremenom, tako da nema potrebe trošiti novac unaprijed, za svaki slučaj. Radije uživajte u vremenu sa svojom bebom, sretna mama znači sretna beba.