Ovo je događaj koji se ne propušta – prava poslastica za sve vas koji cijenite vrhunska vina i autentične vinske priče.

Zamislite savršen dan proveden među beskrajnim vinogradima, kušajući najbolja vina uz miris mora. Dan otvorenih podruma nije samo prilika za degustaciju – to je i prilika da iz prve ruke saznate sve o procesu proizvodnje, upoznate strastvene vinare i uživate u prekrasnim pejzažima koji krase ovu predivnu regiju. Bez obzira jeste li pravi vinski znalac ili tek otkrivate čari vina, ovo je događaj koji će vas oduševiti, a Istra se odavno pozicionirala kao eno-gastro destinacija koja oduševljava na svakom koraku.

DSC_4170.jpg
promo 

Zato, nemojte propustiti Agrolaguninu vinsku priču u njihovom Taste&shopu Festigia u Poreču, gdje će se uz kušanje njihovih zlatom nagrađivanih vina, prezentirati i novo, premium vino Rose Festigia, koje je nedavno predstavljeno na Vinistri.

Rose Festigia rezultat je pažljivog odabira šest crnih sorti grožđa - borgonje, terana, merlota, carmenerea, cabernet franca i cabernet sauvignona - stvarajući vino koje se odlikuje iznimnom kompleksnošću i hedonističkim karakterom. Ovaj premium rose odlikuje se čvrstom strukturom, svježinom i širokim spektrom okusa i aroma, uključujući herbalno-cvjetne elemente oba caberneta.

DSC_4197.jpg
promo 

Rose Festigia je provansalski suh rose, napunjen u atraktivnu trbušastu bocu, te jednako dobro funkcionira u različitim ugostiteljskim objektima - od beach barova, do ozbiljnih restorana. Savršen je izbor za lagana jela, jela s tjesteninom, povrćem i plodovima mora.

Od prve berbe, Rose Festigia je već osvojio vrijedna priznanja, uključujući zlatnu medalju na Concours Mondial du Bruxelles i zlatnu medalju na Vinistri, te se već prvom berbom uvrstio u vrh prve lige hrvatskih rosea.

DSC_6238.jpg
promo 

Ovi vinski znalci pripremili su i zanimljiv kviz koji vas očekuje u kušaoni. Sudjelujte, naučite nešto novo o Agrolaguninim vinima i osvojite sjajne nagrade.

Za posjet vinarijama i destilerijama u sklopu manifestacije Dan otvorenih podruma potrebno je:

Kupiti ulaznicu na Vinistrinoj web stranici te e-mailom rezervirati termin u odabranoj vinariji/destileriji.

Nakon kupnje, potvrda s QR kodom, koja se koristi za preuzimanje narukvice, bit će poslana na vaš email.

Ulaznica uključuje degustaciju tri vina u svakoj vinariji/destileriji, a broj lokacija koje možete posjetiti nije ograničen.

DSC_7458.jpg
promo 

Pozovite prijatelje i uputite se na ovo nezaboravno vinsko putovanje kroz Istru, a svaka čaša tog nektara priča svoju priču.