Potpuno digitalna bijela gaming konzola Xbox Series X trebala bi koštati 449,99 USD, a nova verzija poznate konzole neće uključivati ​​disk jedinicu za pohranu sadržaja. Iako se na prvi pogled nedostatak diska čini kao negativna stvar u stvarnosti je to pozitivno i dobro.

Za vikend planirate satima igrati omiljenu igru, zauzimate najdražu pozu i shvatite da je fizički disk igre ogreben. Ili ga ne možete pronaći jer je mama spremala vašu sobu. Noćna mora koju uspješno rješava oblak (cloud)!

Xbox Series X 2TB Special Edition Galaxy Black.jpg
Xbox 

Osim tog detalja, koji se možda nekima ipak neće svidjeti jer žele imati vlastitu kolekciju igara na polici, nova se konzola u bijeloj boji iznutra ne razlikuje u odnosu na prethodnika iz Serije X, a predstavljena je tijekom događaja Xbox Games Showcase.

Pružit će identično iskustvo i iste performanse kao i postojeći modeli Serije X - jedina je razlika što će se igre morati preuzimati izravno na konzolu, a ne kupovati na diskovima. Tek će krajem 2024. godine (pred blagdane) Microsoft pustiti u prodaju ovo bijelo izdanje s 1 TB prostora za pohranu, što će biti dovoljno za pohranu 250 HD filmova. U pretprodaji se očekuje bitno ranije.

Xbox Series X All Digital Robot White.jpg
Xbox 

Imat će bijeli premaz kućišta, što nas podsjeća na "Robot White" boju koja je korištena na tanjoj i cjenovno pristupačnijoj Xbox Series S konzoli. Ne zna se hoće li hladnjak za hlađenje konzole biti nadograđen, a otkrit će to oni koji će ju rastaviti čim dođe u prodaju.

Za one kojima je diskovni pogon ipak primaran predstavljena je crna "Galaxy Black" verzija Series X koja ima diskovni prostor od 2 TB te će koštati 599,99 USD. Ipak, ako ju planirate kupiti svakako pratite početak prodaje jer će se prodavati u ograničenoj količini, također tek za blagdane krajem godine.. 

Xbox Series S All Digital, Series S, Series X 2TB.jpg
Xbox 

Odlučili su u Microsoftu kupcima ponuditi i bijelo "Robot White" izdanje konzole Xbox Series S s diskom od 1 TB, a koštat će 349,99 USD ( i ono stiže pred Božić). To je bitno povećanje memorije s originalnih 512 GB. Iako se to čini skupljim u usporedbi s Xbox Series S, koja košta 299,99 USD, ova će konzola ipak biti povoljnija od Series X koja košta od 499,99 USD.

Microsoft bi u skoroj budućnosti mogao predstaviti potpuno novo izdanje Xbox Series X konzole u cilindričnom obliku, a ne kockastom kakav krasi aktualnu seriju X, što bi bila velika novost nakon 2020. godine, kada su u trgovine stigle konzole Series X i Series S.