Blitz i Disney Hrvatska, zajedno sa partnerom premijere dm drogerie markt Hrvatska, su jučer u Kaptol Boutique Cinema okupili mnoge ljubitelje dugo očekivanog animiranog nastavka nastalog u suradnji popularnog studija Disney i Pixar, naziva „Izvrnuto obrnuto 2“. Posebnost ove premijere je da su svoje glasove znanim animiranim likovima posudili poznati hrvatski glumci i infleunceri među kojima su i Judita Franković Brdar, Biserka Ipša-Kunčević, Marko Makovičić, Iva Šulentić, Bojan Navojec, Neva Serdarević, Jelena Miholjević, Frano Mašković, Amanda Prenkaj, MIACH, Niko Čuturić, Leona Paraminski, Ella Dvornik, Mara Picukarić, Mirela Brekalo-Popović te brojni drugi.

Antonija Šola.jpg
promo 

Dórin Zelenika.jpg
promo 

A upravo podršku kolegama i među prvima koji su pogledali animiranu avanturu koja je osvojila srca diljem svijeta bili su i Edo Majka, Antonija Šola, Lucija Lugomer, Ida Prester, Zlata Mück Sušec, Meri Goldašić, Dorin Zelenika, Sementa Rajhard, Zoran Pribičević, Petra Kurtela, Danijela Pintarić te mnogi drugi.

„Ja sam stara Nostalgija i drago mi je da je prikazano kako čovjek može patiti i biti nostalgičan za nekim vremenom, prijateljima kojih više nema, za stvarima koje su voljeli u životu. Kroz ovaj film jako puno se može naučiti, a ujedno i jako dobro zabaviti.“ – istaknula je poznata hrvatska glumica Mirela Brekalo – Popović koja je posudila glas za likove Nostalgija i Mamin Bijes.

Ida Prester-2.jpg
promo 

Lucija Lugomer.jpg
promo 

U prvom smo nastavku upoznali emocije Sreća, Strah, Tuga, Ljutnja i Gađenje koje su se morale nositi s privikavanjem na novu okolinu zbog selidbe u novi grad, a sada kada Rajka postaje tinejdžerica život joj postaje još više emotivno zahtjevan. Sreća, lik koji je spretno oživjela poznata hrvatska glumica Judita Franković Brdar, se vratila i spremna je uhvatiti se u koštac s tinejdžerstvom - radosnim usponima, suznim padovima, burnim frustracijama, mučnim promjenama i zastrašujuće neugodnim trenucima koje nudi Rileyin novi tinejdžerski svijet.

“Ovaj dječji animirani film mi je u top pet Pixarovih radova. Način na koji su objasnili djeci i odraslima kako emocije funkcioniraju i koje sve stvari povlače u našem mozgu je zaista maštovit i iznimno koristan.“– zaključio je poznati glazbenik Edo Majka.

Edo Majka.jpg
promo 

A upravo nova emocija, Tjeskoba unosi nemir u Rileyin um. Ona je poput snopa iscrpljene energije, uvijek budna i entuzijastično se brine o svim mogućim negativnim ishodima. Njezin cilj je osigurati da je Riley spremna suočiti se sa svim izazovima. Pojavljuje se i Zavist, koja je čvrsto odlučna u svojoj ljubomori prema tuđim stvarima. Stalno je ljubomorna na ono što drugi posjeduju i ne stidi se izražavati svoje želje. Tu je i letargična Dosada koja često dodaje dozu tinejdžerske apatije Rileyinoj osobnosti te Sram kojemu je najdraže ostati u sjeni.

“Znam da ću plakati, ali treba pustiti emocije. Ovo je jedan prekrasan emotivan film i ponosna sam i sretna što sam imala priliku sudjelovati na ovom ostvarenju.” – pojasnila je hrvatska glumica Amanda Prenkaj.

Miach 2.jpg
promo 
Mirna Maras Batinić.jpg
promo 

Uz navedene poznate hrvatske zvijezde, oživljavanju likova pomogli su i Frano Ridjan, Goran Maluš, Rina i Neva Serdarević, Mladen Vujčić, Filip Križan, Ida Bedenik, Filip Riđički, Elizabeta Kukec, Elena Pribičević, Ana Ćapalija, Helena Novosel, Nikica Viličić, Goran Vrbanić i Luka Starman.

“Iako svakodnevno volimo stavljati maske, ovaj film nosi dobru poruku da emocije uvijek trebamo izraziti i da uvijek treba biti slobodan u njima.” – istaknula je pjevačica i glumica Danijela Pintarić, dok je njena kolegica Antonija Šola dodala: „Sve me previše dira, hipersenzibilna sam pa će mi ovaj animirani film dobro doći da se malo prizemljim.“

Niko Čuturić 2.jpg
promo 
Sementa Rajhard.jpg
promo 

Film  „Izvrnuto obrnuto 2“ režirao je Kelsey Mann, a producirao Mark Nielsen uz glazbu Andree Datzman, a kako izgleda kada glasove za najpopularniju animiranu dječju komediju posude poznate hrvatske zvijezde možete pogledati od danas, 13.lipnja u svim kinima, u distribuciji Blitz filma. Ulaznice potražite na blagajnama kina ili njihovim web stranicama.