Do sad je objavljeno 26 imena koja stižu u Šibenik, a to su ovogodišnji headliner !!! (CHK CHK CHK), zatim: DBFB, Dope Kukjata, Franek Warzywa i Młody Budda, IDEM, Je Veux, Lambrini Girls, MRFY, Nesha Nycee, Neutron, RØLØ, The Flabbies, Veja, Jonathan, Ljubičice, Balkalar, Le Chocolat Noir, D., Peso Neto, Bruna Matić Quintet, Island Mint, Laura Masotto, Divorce from New York, Ciśnienie, Funk Shui i Matwe!

Prilično impresivan popis na koji je od danas dodano i zadnjih 16 odabranih, među više od tisuću prijavljenih!

J.R. AUGUST (HR)

a36b1f9d-017c-f74c-80a1-925d9e5cf3e5.jpg
promo 

J.R. August, pravog imena Nikola Vranić, osvajač je čak 10 nagrada Porin, 5 nagrada Rock&Off i nagrade Music Pub Zlatka Turkalja. Nakon 10 godina karijere tijekom koje je objavio 4 albuma, J.R. August se zajedno sa svojim bendom prometnuo u jednog od najboljih koncertnih izvođača u regiji čemu svjedoče Porin za najbolji album uživo 2020. godine i rasprodani koncerti po klubovima i koncertnim dvoranama diljem Hrvatske. Njegov debitantski album Dangerous Waters naišao je na nepodijeljeno oduševljenje kritike, koja je J.R.-a proglasila glazbenikom svjetskog kalibra, kao i publike, koja je album prihvatila do te mjere da je u tjednu nakon objave bio najprodavaniji u državi – prvi put u povijesti da je album domaćeg izvođača koji pjeva na engleskom jeziku zauzeo to mjesto. Jedva čekamo J.R.-a u Šibeniku na SHIP-u.

ISCHARIOTZCKY (HR)

e04c0c53-a79e-e94b-a466-f32e0536fbba.png
promo 

Ischariotzcky je indie pop bend iz Hrvatske osnovan 2017., a osnovao ga je pjevač, tekstopisac i producent Joško Klarić. Njihov prvi singl "Perfect Sky" objavljen je 2017., a 2018. su izdali debitantski album “Recovery” i odmah krenuli s nastupima po regiji. Nastupali su u Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru, na Zagreb Beer Festu, Let's Rock festivalu u Šibeniku, Mostar Summer Fest, INmusicu, dijelili su glavne pozornice s Queens of the Stone Age, Nick Caveom, Alice in Chains, St. Vincentom i drugima. Tijekom pandemije objavili su pet novih singlova. U siječnju 2023. Joško je počeo raditi na novoj glazbi i objavio šest EP-ova kroz cijelu godinu s ukupno 22 potpuno nove pjesme. Ne sumnjamo da će jedna od šibenskih pozornica biti idealna za ovaj vrhunski indie pop bend!

JAN KINCL LIVE FEAT. ISHFAQ (HR)

236f3641-68b0-0e94-e56c-5d729fb0e71d.jpg
promo 

Jan Kincl je istaknuti hrvatski DJ, producent, remikser, inženjer i live izvođač poznat po balansiranju između housea, techna i jazza. Objavljivao je trake za cijenjene međunarodne labelove kao što su BBE Records, Far Out Recordings, Sonar Kollektiv i Get Physical, a remiksirali su ga Alton Miller, Gene Hunt, Kai Alcé, Trinidadian Deep i Gari Romalis. Na stageu u Šibeniku će mu se pridružiti Ishfaq, irski producent i multiinstrumentalist. Njegovi nedavni doprinosi uključuju Searchlight remix Goldiene "Sensual" za 25. godišnjicu drum'n'bass klasika "Timeless", zajedno s pojavljivanjem na nekoliko Janovih pjesama, uključujući "3300 Gratiot Ave", "For A Minute" i "Daylight".

BABILONSKA (HR)

a7fb117a-8c11-c868-03ca-122be51b0e51.jpg
promo 

Babilonska je DJ-ica, inspirirana stilovima od ekscentričnog jazza, hip hopa i psihodelične zvučne kulise pa do, kako kaže, bučnih rifova iz dubina pakla. DJ-ira već već gotovo jedno cijelo desetljeće, bilo u noćnim klubovima, na korporativnim nastupima ili na studentskom radiju. U svojim setovima ona miksa širok raspon žanrova, s fokusom na teški bas i razigrane udaraljke, ali uvijek s malo psihodelije i drame. Bila je kustosica na ZEZ Festivalu te je član DJ kolektiva Subtilno koji je posvećen drum'n'bassu, footworku i jungleu. 2021. godine nastupila je na prvom hrvatskom Boiler Roomu, a 2024. stiže na svoj prvi SHIP. Can't wait Babilonska!

FREAKIN' DISCO (HU)

18cac066-ec27-9cad-c053-d77a4a649fe7.jpg
promo 

Glazba Freakin’ Disca je duboka, psihodelična i groovy. Moć njihove live izvedbe je dalansiraju publiku u svemir. HEMI ih je odabrao u svoj program mentorstva za 2024.; IMPALA (Udruga europskih nezavisnih labela) na njihov popis "100 artists to Watch 2023.". Ima toga još, Europavox, organizacija glazbenih novinara, uvrstila ih je na svoju listu "bendova mjeseca". Njihov treći album TOTEM, objavljen je u srpnju 2023., od čega je prvi singl, "Face Yourself", producirao višestruki dobitnik Grammy nagrada - Steve Dub, producent The Chemical Brothersa, The Prodigya itd. Glazbeni videospot režirao je Szabolcs, dobitnik velike nagrade filmskog festivala u Karlovym Varyma te je osvojio nagradu za najbolji elektronički glazbeni video na dodjeli Europe Music Video Awards. Freakin' Disco, dobro nam došli!

ANOTHER VISION (AT)

ca7ca6b4-9068-2be5-3081-78ff97d826d9.jpg
promo 

Bend Another Vision vodi nas u svoj synth svijet nemogućih veza, čežnje za domom i najjezivijih snova. Njihov strogi pop intiman je ples između sjaja i buke, sanjiv i plesan. Dugogodišnji prijatelji, producent Moritz Kristmann i glazbenik Michael Schmücking zaranjaju duboko u zvukove i ritam kako bi stvorili intimni svijet Another Vision. Njihove pjesme nastaju u maloj vrtnoj kućici u kojoj su se igrali kao djeca, od live postava do vizualnog izgleda - sve je ručni rad. Godine 2023. bili su nominirani za Austrian Export Award i odsvirali su prepun koncert na Waves Vienna – njihov prvi korak prema međunarodnoj pozornici. Na svom debitantskom albumu “Inbetween” (2022.), AV se fokusirao na napetosti između analognog i sintetičkog stvaranja zvukova. Imaju nove trake i spremni su za SHIP 2024.!

PHILLIP DORNBUSCHS PROJEKTOR (DE)

82f80ad4-2633-20e1-0f6e-116a6047e5fc.jpg
promo 

Berlinski saksofonist/skladatelj/vođa sastava Phillip Dornbusch okupio je bend od pet izvanrednih glazbenika svoje generacije, uključujući zvijezdu u usponu pijanista Kirkea Karju i bubnjara Philipa A. Dornbuscha. “Jedan od najbistrijih umova mlade njemačke jazz generacije“, kako kaže BR Kultur postavlja ton “interakcije, iznenađenja i povjerenja”. PROJEKTOR se također bavi socio-političkim temama na kreativan i upečatljiv način. Postava: Phillip Dornbusch, Kirke Karja, Johannes Mann, Roger Kintopf i Philip Adrian Dornbusch. Čekamo ih na šibenskim pozornicama za točno tri mjeseca!

FUJITA PINNACLE (SLO)

e8032267-8bdc-8549-9576-8e93a53d4041.jpg
promo 

Fujita Pinnacle proslavio se na slovenskoj underground sceni Štrom eventima u sklopu domaćeg kreativnog kolektiva Nimaš Izbire. Njegova produkcija i nastupi uživo odaju počast nasljeđu old school ravea, a istovremeno uključuju nepredvidive komadiće svježine internetskog doba i ex-yu utjecaja, uvijek stvarajući eksplozivna iskušenja na plesnom podiju na koja treba obratiti pozornost. Obratit ćemo na SHIP-u 2024.! Njegovi DJ setovi puni su opsežnog materijala iz svih mogućih razdoblja plesne glazbe stare škole, koju on glatko stapa s intenzivnim perkusivnim varijantama suvremene glazbene produkcije. Can't wait!

OH ALIEN (AT)

396dbdec-e54e-be2b-8222-0b4208085c1b.jpg
promo 

Nakon objavljivanja prvog EP-a "This Might Be The Place" (2022.), oh alien su se udružili s glazbenikom i producentom Sixtusom Preissom i proveli ljeto u studiju. To je rezultiralo njihovim debitantskim albumom za čiji je mix zaslužan Chris Tabron, dobitnik Grammyja. Trio koji čine Anselma Schneider, Rafael Henninger i Luca Weigl uspio je prevesti svoje instrumentalno majstorstvo u zarazne pop pjesme. Filmski alt-pop, suočava se, kako i naziv benda sugerira, s nečim izvanrednim i vanzemaljskim. I koliko god ovo djelo bilo višestruko, srž je jedna - iz svih pjesama izbijaju nada i duboka želja da se istinski osjećaju živima – sa svim intenzitetom i dubinom, svom boli i srećom koje taj osjećaj uključuje. Čekamo taj alt-pop i tu vanzemaljsku energiju na SHIP-u 2024.!

TIME IS COLOR (FR)

db6f3af1-5ae6-3617-f24e-b72ceec3fc6d.jpg
promo 

Francuski pijanist, skladatelj, producent i pedagog Cédric Hanriot radio je s jako puno jazz legendi. Snimio je klavir i klavijature na Grammyjem nagrađenom albumu "Beautiful Life" pjevačice Dianne Reeves, uz Roberta Glaspera i Esperanzu Spalding. Također je surađivao s Herbiejem Hancockom, Terri Lyne Carrington i Donnyjem McCaslinom. Kaže da je albumom "Time Is Color" želio podijeliti vlastitu percepciju vremena. Podijelit će ju i s tobom na SHIP-u 2024.

HAKUMBA (HU)

c99a3205-0f9c-fb18-6fde-5966de052c06.jpg
promo 

Hakumba je mađarski bend koji dolazi iz Szentesa. Sviraju jazz, spojen sa svim vrstama svjetske glazbe i s arsenalom instrumenata: gitare, bas, bubnjevi, klavijature, vokali, puhači i udaraljke. Nakon nekoliko godina usavršavanja svojih live nastupa, Hakumbasi su se fokusirali na studio, a 2022. su odlučili započeti sa skupljanjem svojih ideja za buduće generacije. 2023. su objavili svoj debitantski album "Véletlen volt,nem direkt“. Bit će gušt gledat ih na SHIP stageu.

KORAK (HR)

ab717c41-d028-3b7d-3e96-999a769b9de7.jpg
promo 

Jedan stvarno dobar razlog za zastati na trenutak, naćuliti uši i izgubiti se u glazbenom prostoru je Korak, DJ i producent koji nam dolazi iz Požege te čija pojava na domaćoj sceni predstavlja pravo osvježenje. Njegovom produkcijom i selekcijom odzvanjaju frekvencije koje prate razvoj muzičkih strujanja recentnih godina, ali i frekvencije slobodne od dogmi, trendova i specifičnog zvuka. Kad je takva kombinacija u pitanju, bez greške znamo da je autentično izražavanje posrijedi, a pravi hedonisti znaju - najbolje šljaka kad netko vozi ono što ga istinski loži, sve ostale dimenzije događaju se same od sebe. Da takav spoj vještine, energije i inovativnih tendencija u stvaralaštvu ne prolazi uvijek neopaženo, govori nam činjenica da je Korak nedavno prepoznat kao “novi (s)elektor godine”, a njegova traka “Watch Your Step” nominirana za “bass singl godine” unutar nezavisne glazbene novinarske nagrade Elector. Korak, see you at SHIP.

MIMIKA ORCHESTRA (HR)

8c1e14d9-f94f-4648-4996-c7f936362c52.jpg
promo 

Mimika je deventnaesteročlani avangardni jazz & world music orkestar sastavljen od tri vokala, velike ritam sekcije i mnogo puhača, koji izvodi kompozicije Maka Murtića, eklektično građene na jazzu, folkloru, world i progresivnoj muzici. Orkestar trenutno promovira četvrti po redu studijski album pod naslovom Altur Mur (veljotski dijalekt otoka Krka - Oltar Mora) koji se bavi mediteranskim bazenom, kulturama i civilizacijama te međuljudskim odnosima na zamišljenom otoku usred mora, sa beskonačnim maskenbalom u narativu. Tekstovi narativa su unikatna mješavina arhaičnih, otočkih i izmišljenih mediteranskih dijalekata, koje potpisuje pjesnikinja Marta Kolega. Istovremeno nastupa i s materijalom prethodnog albuma "Divinities of the Earth and the Waters" te nastupa s materijalom nadolazećeg albuma Medzotermina. Orkestar je osnovan od strane glavne vokalistice Maje Rivić i Maka Murtića 2010. u Londonu, te odonda djeluje u Engleskoj, Hrvatskoj i internacionalno. Ansambl se trenutno sastoji od nekih od najprezentnijih imena lokalne jazz, eksperimentalne, rock, folklorne i klasične scene, ujedno objedinjujući ono što regija glazbeno ima za ponuditi. Mimika, Šibenik vas čeka.

FILIP RUDAN (HR)

1759efd6-0f18-6803-8fe8-1ed839617b71.jpg
promo 

Filip Rudan je pjevač, kantautor i gitarist. Šira javnost ga je upoznala kao finalista The Voice Hrvatska 2020., kao i putem uvjerljivo najgledanijeg nastupa tog natjecanja na YouTubeu koji broji 75 milijuna pregleda. U naredne 2 godine izdaje 5 singlova i album “Everyday View”, osvaja Porina u kategoriji novog izvođača godine te nastupa s legendarnim Parnim Valjkom u zagrebačkoj i pulskoj Areni, kao i s vlastitim bendom, s kojim zabavlja svoje vjerne fanove diljem Hrvatske. 2024. osvaja svog drugog Porina, ovaj puta u kategoriji najbolje muške vokalne izvedbe za pjesmu “The Outside”. Rudan nam stiže na SHIP 2024.!

HRAM (HR)

2c1d2108-99e2-f939-425f-449d9547c2fb.jpg
promo 

Glas o njihovom albumu prvijencu najprije se proširio ulicom ostavljajući ekipu bez daha i punu oduševljenja. Materijal je u kratkom roku postao najtraženija nepoznata roba u državi jer su Hramovci svoj materijal imali samo na fizičkom CD-u prodavajući ga biciklom po gradu i dijeleći ga bitnim ljudima na sceni. Oni su HRAM, njihov stil je old school s ulice, a dolaze direktno iz jezgre starih šibenskih zidina. Hram je šibenski kolektiv koji okuplja beatmakere, MC-e, DJ-e, graffitere, odnosno sve aspekte hip hop kulture. Dugogodišnje djelovanje nije imalo komercijalne ambicije, no srećom, na nagovor prijatelja i poznanika, ova je ekipa odlučila iskoračiti iz mračnog podzemlja na površinu. Direktni, beskompromisni, nimalo pretenciozni samo su neki od epiteta koji se vežu uz hip hop senzaciju iz Šibenika. Oni su Scuba (Luka Škugor), Sensi (Senad Ramić) i Brat (Luka Lambaša), te beatmakeri Ca (Ivica Kojundžić) i (Dankara) Antun Pelajić koji kroz priče o odrastanju, socijalnoj nepravdi i svemu ostalom što ih okružuje uspješno popunjavaju prazninu na sceni koja se iščekivala godinama. A sad će zakoračiti na stage u svom rodnom Šibeniku. Kako dobro!

DAGMAR KORBAR (HR)

80aebc6a-c2a6-cec6-4a86-42bfea48ccb1.jpg
promo 

Dagmar Korbar violu je počela svirati s pet godina, čime je postala najmlađa violistica u Hrvatskoj. 2013. godine upisuje Muzičku Akademiju u Zagrebu, a diplomirala je 2022. godine na Konzervatoriju u Amsterdamu. Počevši od sezone 2021./2022. imenovana je solo violisticom Nizozemskog filharmonijskog orkestra. Tijekom studija sudjelovala je na brojnim državnim i međunarodnim natjecanjima i osvajala brojne nagrade, između ostalih i 1. nagradu na Natjecanju mladih glazbenih umjetnika Papandopulo u veljači 2024. u Zagrebu. U studenom 2019. osvojila je 1. nagradu na 6. Nizozemskom nacionalnom natjecanju viola. Članica je Ansambla Esperanza, koji čine stipendisti Međunarodne glazbene akademije u Lihtenštajnu. Kao komorna glazbenica pozivana je da nastupa na festivalima kao što su: Festival Next Generation u Bad Ragazu (Švicarska), Mozartfest u Würzburgu (Njemačka), Delft Chamber Music Festival i Grachtenfestival (Nizozemska), Korkyra Baroque Festival i Festival komorne glazbe Ostinato (Hrvatska). A sad ćemo ju imati prilike vidjeti i na festivalu SHIP 2024. i to među više od tisuću prijavljenih!

Kako se pripreme za SHIP 2024. zahuktavaju, tako raste i uzbuđenje uoči drugog po redu festivala koji je prošle godine okupio 42 domaća i strana izvođača, preko 70 gostiju na panelima, a preko tri tisuće posjetitelja.

Rezervirajte si vrijeme od 12. do 15. rujna za tvrđavu sv. Mihovila, klub Azimut, Kuću umjetnosti Arsen i Tunel.

I osiguraj svoje ulazice na vrijeme. Imamo nekoliko varijanti na izbor:

Festival Ticket - 34 €

Opening Concert Ticket - 34 €

Festival + Opening Concert Ticket - 39 €

Pro pass Ticket - 64 €
KUPI ULAZNICE!

Sve informacije o SHIP festivalu 2024. pronađite na:

WEB // IG // FB

Festival SHIP organizira Ured za izvoz glazbe Hrvatska (HUZIP, HGU, HUIG, HUOKU) u suradnji s Javnom ustanovom u kulturi Tvrđava kulture Šibenik, a festival su podržali Ministarstvo kulture i medija RH, HDS ZAMP, Grad Šibenik, Turistička zajednica grada Šibenika, Turistička zajednica Šibensko kninske županije, Croatia Airlines i FlixBus.