„Inspiracija za naziv Epoha proizašla je iz želje da predstavimo razdoblje, vrijeme i put koji su bili potrebni za stvaranje ovog vrhunskog djela. Epoha, pripremljena tradicionalnom metodom vrenja u boci i njegovana dvije godine, odlikuje se svježinom, s izraženim citrusnim i voćnim notama“, kazala je Mia Vukdragović, brand menadžerica za vino u Badelu 1862 istaknuvši da je kreator Epohe vrsni enolog Dubravko Ćuk koji je ujedno i kreator Korlat vina.

Epoha 1.jpg
promo 

„Za proizvodnju ovog pjenušca stvarano je bazno vino od dviju izvrsnih sorti: jedne već dobro uvriježene u proizvodnji pjenušca – chardonnaya i druge naše udomaćene, najpoznatije slavonske sorte – graševine. U blendu su zastupljene u omjeru 60:40 u korist chardonnaya“, rekao je enolog Ćuk dodavši da grožđe za proizvodnju potječe iz vinogradarski bogate podregije Slavonija, vinogorja Daruvar, čime je ovaj pjenušac dobio svojevrsni slavonski touch.
Dizajn pjenušca je poseban po prepoznatljivoj plavoj liniji.

„Kroz sve naše materijale teče jedna linija plave boje, ali ona nije samo vizualni element; ona simbolizira vremensku lentu Epohe, od grozda do kristalno čiste tekućine , i predstavlja svaki važan trenutak u procesu koji je obilježio nastanak ovog vrhunskog pjenušca.“, objasnila je Vukdragović još jednu posebnost novog pjenušca.

Nazdravi novoj Epohi.jpg
promo 

U Badelu 1862 ističu kako uz slogan „Nazdravi novoj Epohi“ podsjećaju na važnost obilježavanja malih trenutaka u životu, a ugodan citrusni miris, svježina i kiselost te sitni, postojani mjehurići čine ovaj pjenušac idealnim aperitivom za sve prigode. Novi Badelov pjenušac, latinskom izrekom Tempus Fugit (lat. vrijeme leti) suptilno podsjeća na neminovnu prolaznost vremena. „Iako vrijeme uistinu leti, ipak uz gutljaj fino rashlađenih, mirisnih i slatko-kiselkastih mjehurića, usporavamo vrijeme, poklanjamo si prostor za odmor, predah, pauzu te svjesno i aktivno sudjelujemo u kreiranju najljepših uspomena“, dodaju iz Badela 1862.

Epoha.jpg
promo 

Cijela atmosfera događaja bila je uistinu posebna čemu je doprinio spoj luksuznog restorana Yezi, vrhunskog vina i osjećaja za lijepo, a Badel je odavno podigao ljestvicu kada su u pitanju dizajn i kvaliteta proizvoda.

Odlično pripremljena večera koju je priredio chef Yezi restorana Dino Knežević, posebno kako bi se savršeno sljubila vina Korlat sa sljedovima hrane, završila je epohalnom zdravicom na rooftopu Art'otela.

Rooftop Art'Otel atmosfera.jpg
promo 

Iz Badela 1862 pozivaju ljubitelje pjenušca da prate plavu liniju na Instagram stranici @epoha.official i nazdrave novoj Epohi.