Želite li doživjeti advent na malo drugačiji način, evo ideje! Birajte destinacije koje su blizu velikih gradova, šušura i blještavila skrivene u miru i ljepoti prirode i pomno odabranog društva. Dobro došli na otok Ugljan-zeleni biser zadarskog arhipelaga, idealnu destinaciju za cjelogodišnji bijeg! Čak i sada, kad je najhladniji dio godine, magle i niske temperature na kontinentu, ovaj otok suvremenim putnicima nudi blagu klimu, odličnu povezanost za Zadrom (samo 20 minuta trajektom) ali i ostatkom Hrvatske i Europe.
Hotel Preko: Hiltonova zvijezda Ugljana- luksuz uz more cijele godine!
Dok se trajektom približavate otoku, pažnju će vam privući srce Preka, u kojem se uz samu obalu, nalazi Hotel Preko, Curio Collection by Hilton – nova zvijezda otočkog luksuza! Privlačna terasa koja je zabljesnula u blagdanskom ruhu stvarajući bajkovit 'Winter garden' privlači brojne lokalce koji upravo na ovom mjestu žele popiti finu kavu, kombinirajući je s poslovnim ručkom ili brunchom restorana Terra. Elegancija i luksuz dostupan svima koji žele tijekom cijele godine doživjeti vikend bijeg ili u ljepoti otoka koji ne spava zimski san uživati u duljem godišnjem odmoru oduševljava u interijeru- tu je 65 elegantnih soba dizajniranih tako da već u prvom trenutku opuštaju baš svakog, ali i zvijezda hotela- grijani bazen s wellness oazom koja spaja moderno i prirodu. Bočne dijelove hotele oplemenjuju zelene oaze na koje se lako dolazi iz wellness oaze, a koje zbog pomičnih stijena omogućuju brzu povezanost s morem i suncem.
- Ovaj je hotel otvoren cijele godine i nudi sve ono što suvremeni putnici žele- divan odmor kroz kojeg se spaja mediteranski šarm s Hilton uslugom. Kako uvijek želimo biti drugačiji i originalni zimsku čaroliju započinjemo Adventom Preko puta sadržaja koje nude veći gradovi. Kod nas je vrijeme adventa ispunjeno različitim sadržajima u kojima će baš svatko uživati, ali na onaj prepoznatljiv otočki način. Ovdje svatko bira ono što želi i bez obzira što smo veći hotel, u potpunosti smo fokusirani na individualnost svakog gosta.- kaže Davor Kovčalija, direktor hotela opisujući čarobni Advent u Preku kojem upravo ovaj hotel dodaje tematske vikende kako bi doživljaj i destinacije i ljepote blagdana bio potpun. Tako je prvi vikend prosinca (6-7.12.) rezerviran za djecu koja će tražiti darove u čizmicama Sv.Nikole, uživati u disku, slatki cooking class. Tjedan dana kasnije, vikend je rezerviran za Wine & Music u kojem je glavna zvijezda 'Najmanji wine & food festival' koji se održava 13.i 14.12. Zadnji vikend Adventa i vikend kad i službeno počinje zima (19.-21.12.) uz brojne programe za najmlađe tu je i azijska večer sa sushi majstorom Sharma Tika koji će jadransku plavorepu tunu koristiti za izradu sushija.
- Program za Advent u Preku upotpunjujemo i prekrasnim božićnim ručkom (25.12.), druženjem uz prigodan program i radionice tijekom cijelog vikenda nakon Božića, kad krećemo s pripremama za doček Nove koji će kod nas biti uz prigodan program baziran na Gala meni, dvije kombinacije večere (ranu i svečanu) te uživanje u sadržajima koje hotel nudi. U 2026.godinu, s pjenušcem, možete ući i u našem bazenu koji će te noći raditi sve do 1 sat poslije ponoći- kaže Kovčalija dodajući još jednu posebnost koju hotel nudi- jedinstvene nedjeljne buffet ručkove ( od 13-16 sati) po jedinstvenoj cijeni za odrasle od 35€.
Lokalno na tanjuru!
Kad odlučite spustiti kofere u ovom hotelu ono što će vas dodatno oduševiti je to što se kroz cijeli hotel provlači prepoznatljiv Hilton luksuz ali i nevjerojatna povezanost s lokalnom zajednicom. Dok birate hranu često ćete čuti kako kuhar preporučuje svježeg brancina, jadranske lignje ili sugerira da probate jadransku tunu plavorepu koju možete kušati na klasičan ali i potpuno moderan način, sve upotpunjeno povrćem iz hotelskog, otočkog, vrta. Na stolu ćete vidjeti i lokalno maslinovo ulje, ali i posebnu selekciju aceta- od smokve i maraske koje proizvodi OPG Matulić na susjednom otoku. Ovi Pašmanci stvaraju i divne kombinacije soli i začina, ali i zanimljivu lepezu kozmetičkih proizvoda koje možete i isprobati tijekom različitih tretmana. Proizvodi s potpisom Ane i Krste Matulić tako su često i suveniri koji strast i ljubav prema prirodi i lokalnom prenose po cijelom svijetu.
- U srcu hotela, nalazi se Terra restoran koji je otvoren za sve goste. To se u lokalnoj zajednici prepoznalo pa se često u restoranu, uz goste iz cijelog svijeta, mogu vidjeti i poznata 'otočka lica'. To nam kao kuharima stvara poticaj za sljubljivanje različitih okusa na kreativan način. Kod nas se može pojesti ala carte napu popularnu juhu od pečene rajčice, tuna steak ili grdobinu s palentom te obrok završiti kremom od limuna koji raste na otoku. Za one koji vole neobično tu smo s ponudom jela kojeg pripremamo u dogovoru s gostima, ali i sushi koji svakodnevno radimo sami koristeći tunu plavorepu. Sushi tanjuri su postali vrlo popularni kod suvremenih putnika ali i lokalnih gastronoma pa često znamo u šali reći da po cijele dane 'rolamo'- kaže nam Chef ovog restorana Andrej Ivanšić.
Inspiracija za vikend
Od trenutka otvaranja ovog hotela menadžment hotela znao je najvažnije- povezati se sa lokalnim nudeći tako suvremenim putnicima sadržaj koji će ih zadržati na otoku. Tako kad dođete u hotel Preko krenite u razgled mjesta, poslušajte kako su ovaj otok otkrili bogati plemići birajući ga za svoje oaze odmora gradeći prekrasne ljetnikovce, poslušajte priču o vodi koju su nekad nosile žene, a muškarci je 'doveli i misto' kako bi kroz vodovod bila dostupna svima, saznajte što kriju dva otočića koja vidite s prozora hotela- Galevac (lokalni naziv Školjić) i Ošljak koje možete istražiti i vozeći se Hilton brodom koji je u funkciji gostiju. Kad odmarate u ovom hotelu krenite u šetnju istražujući ljepote koje ovaj otok nudi- od najviše točke vidikovca Mihovil pa sve do mosta koji spaja Ugljan s Pašmanom do kojeg možete biciklom. I na taj otok možete prijeći, u istoimenom mjestu upoznati pašmanski bračni par Matulić i na radionici saznati sve o popularnom acetu od smokava, ali i upoznati francuskinju Alice Mazo, koja se doselila u Tkon na otoku Pašmanu. Ona ekskluzivno u hotelu Preko nudi Janzu metodu pružajući jedinstveni doživljaj opuštanja za goste. Program se izvodi u grijanom bazenu za individualce ili grupe, a cilj je u toploj vodi bez gravitacije, fluidnim pokretom (spirale, istezanja, rotacije) pomoći tijelu da utone u bestežinsko stanje, da se um prazni, duh oslobađa blokada, mišići opuste, hormoni reguliraju. Divno iskustvo koje možete isprobati već u nekom od zimskih Wellness paketa hotela Preko koji su svakako prilika da ispratite staru i dočekate 2026.godinu uz luksuz dostupan svima!

