Restoran Matsu, poznat po svojoj modernoj interpretaciji azijske kuhinje, u studenom je predstavio nekoliko novih jela koja se savršeno uklapaju u hladnije razdoblje i sezonski ritam. Njihova filozofija spajanja svježih sastojaka, precizne tehnike i egzotičnih, suvremenih okusa ponovno dolazi do izražaja – i to kroz neodoljiva Korejska BBQ krilca, dva nova sushija, novu verziju miso juhe te nekoliko vrlo zanimljivih azijskih fusion jela.
Bao buns, korejska krilca i aromatični wok – novi favoriti ljubitelja fusion kuhinje
U segmentu toplih jela Matsu je pripremio nekoliko vrlo privlačnih noviteta:
Bao Buns Duck dolaze punjeni konfitiranom patkom u hoisin umaku, uz dodatak teriyaki umaka, rižinog octa, ssamyanga, gochujanga, kupusa sa sezam dresingom, manga i mladog luka. Mekano, mirisno, bogato jelo koje spaja tradiciju i suvremenost na vrlo prirodan način.
Korejska BBQ krilca idealna su za sve koji vole pikantnije i sočnije zalogaje. Mekana pileća krilca premazana su kombinacijom korejskog BBQ umaka, teriyakija, ssamyanga, gochujanga i rižinog octa, uz završni posip sezama. Jelo koje impresionira mirisom jednako kao i okusom nagovorit će vas da uprljate prste i pritom uživate.
Ebi wok, iako već poznat gostima, sada stiže u nadograđenom izdanju. Sada je pripremljen s curry pastom, rižinim rezancima, bogatim wok povrćem (kupus, mrkva, tikvice, luk, paprika, kineski kupus, ljubičasti kupus, poriluk), brokulom, kokosovim mlijekom, limetom i naravno – kozicama. Puno, puno arome i dobro izbalansirane začinjenosti.
Nova miso juha – slojevita, aromatična i idealna za početak obroka
Posebnu pažnju privlači i miso juha. Matsu je podigao klasični japanski recept na višu razinu kombinacijom dimljenog tofua, zlatnih šampinjona, wakame algi, mladog luka i sezama.
Rezultat je bogata mirisna juha u kojoj se osjeća toplina, idealna za ove hladnije dane.
Dva nova uramakija za ljubitelje svježine i tekstura
Sushi entuzijasti posebno će cijeniti najnovija pojačanja u meniju – Uramaki Hotate i Uramaki Age Ebi.
Uramaki Hotate donosi hrskavu jakobovu kapicu u tempuri kombiniranu sa svježim mangom, wasabijem, ukiseljenim đumbirom, tobikom i sezamom. Spoj nježnog i hrskavog čini ovo rolicu toliko zanimljivom pa predviđamo da će se vrlo brzo ugurati među najpopularnije.
Uramaki Age Ebi ide u nešto bogatijem smjeru – hrskave kozice u panko mrvicama, miso majoneza i wasabi daju mu dubinu, dok ga ukiseljeni đumbir, tobiko i sezam balansiraju svježinom. Jelo je to koje nudi sve elemente dobrog modernog sushi iskustva: teksturalnu igru, harmoniju okusa i preciznost.
I ostatak menija skriva odlične favorite
Matsu ostaje vjeran svojoj ideji modernog asian fusion koncepta, pa se i u ostatku redovne ponude mogu pronaći jela zbog kojih se gosti vraćaju – od pažljivo smišljenih wokova i zdjela pa sve do biranih sushi kombinacija koje su već postale zaštitni znak restorana. Klasične gyoze i bao bunsi glavni su favoriti s jelovnika, a uz riblje specijalitete poput Teriyaki lososa ili neodoljivo hrskavih kozica u panadi, oduševit će vas i Matsu izvedba Katsu piletine.
Kokteli, vina i ambijent koji zove na druženje
Uz novu gastronomsku ponudu, Matsu je i dalje jedno od onih mjesta gdje se lako ostaje duže nego što ste planirali. Karta koktela donosi moderne, svježe kombinacije koje odlično prate azijske okuse, a ponuda vina pažljivo je posložena tako da se pronađe idealan pairing uz gotovo svako jelo.
Ambijent restorana – moderan, topao, s puno detalja i ugodnog svjetla – savršeno paše za bezbroj druženja koja planiramo u prosincu, poslovne ručkove, večere s prijateljima ili one malo svečanije trenutke. Uz to, usluga je brza, nenametljiva i izuzetno profesionalna, što Matsu čini jednim od onih restorana u koje se gost uvijek rado vraća.

