Jeste li ikada pomislili da ćete usred Zagreba večerati u staklenom igluu, okruženi borovima i snijegom, dok mirisi domaćih zimskih jela i posebnih signature božićnih koktela ispunjavaju prostor kao u nekom božićnom filmu? Da ćete, makar na sat-dva, pobjeći od gradske vreve i naći se u bajkovitoj snježnoj božićnoj šumi, a da ne napustite grad? Ako niste, niste jedini. Upravo ova nesvakidašnja priča čeka vas u zagrebačkoj gastro oazi Botanist na Remetinečkoj cesti 101.
Dobro nam poznato, prirodno dvorište pretvoreno je u snježnu zimsku šumu, s brezinim granama, desetak okićenih božićnih borova, sanjkama i rustikalnom kočijom te brojnim božićnim dekoracijama, prizor koji izgleda kao kadar iz božićnog filma. Srce zimske priče su upravo iglui. Prekriveni umjetnim snijegom, ugrijani i osvijetljeni prekrasnim božićnim lampicama, uređeni božićnom dekoracijom koju je zajedno osmislio cijeli kolektiv Botanista, ovi mali domovi u zimskom krajoliku nude doživljaj kakav se rijetko viđa, privatnu božićnu bajku samo za vas i vaše najbliže.
Botanistova zimska karta oslonjena je na ono najbolje iz domaće tradicije, jela kakva se pamte iz kuhinja naših baka, ali pripremljena uz suvremeni chefovski touch. Svinjski buncek dolazi sočan i mekan, s hrskavom koricom koja puca pod vilicom, uz obilje okusa koji se postižu dugim pečenjem. Uz njega se poslužuje dinstani kupus koji mirisom podsjeća na stare zimske nedjelje i restani krumpir koji veže sve elemente na tanjuru u savršenu cjelinu. Krvavice su ovdje kruna tradicionalne zimske ponude, nježne, aromatične, poslužene s kupusom koji ih savršeno oplemenjuje i podsjeća na prave seoske zimske obroke. Tu su i češnjovke, mirisne, snažne i prave zimske. Dinstani kupus i restani krumpir uz njih bude onaj osjećaj topline i doma, čak i kada sjedite usred bajkovite šume.
Kokteli su pak ove zime posebno osmišljeni od strane 'sestrinskog' Pablo's Bara kako bi se savršeno uklopili u atmosferu iglua i zimske šume. Banana Bread Punch je koktel koji jako lako postaje hit zime. Okusi tople banane i mekanog “banana bread” kolača prevedeni su u tekuću, osvježavajuću formu. Sladak, ali ne previše, savršen je za one koji žele desert u čaši. Pistagino, kombinacija gina, likera od pistacije, sirupa badema i Licor 43 stvara sofisticiran, kremast i aromatičan napitak koji miriše na Italiju, ali se pije uz snijeg i borove. Pistacija i badem daju mu toplinu, dok gin donosi svježinu. Malibu Hot Choco, topla čokolada obogaćena kokosom i karipskim notama. Idealna za hladne večeri kada želite nešto slatko i toplo. Banana Rum Hot Choco, prava zimska poslastica; gusta čokolada i rum koji donosi notu tropa, a banana sve dodatno zaokružuje u jedan raskošan, zimski comfort drink.
Ako je ideja bila stvoriti zimsku bajku, Botanist je uspio. Ako je cilj bio ponuditi iskustvo drugačije od svega u gradu, postigli su i to. Ove zime, doživljaj nije samo u hrani. Nije ni u koktelima. Nije ni u uređenju. Doživljaj je u cijeloj priči koju Botanist priča svakom gostu koji zakorači u njihovu čarobnu zimsku oazu. Doživite i vi ovu zimsku bajku i svratite u gastro oazu Botanist na Remetinečkoj cesti 101 u Zagrebu. Svoje mjesto u iglu kućici možete rezervirati na 01 / 664 00 00 ili na mail info@hotel-sundial.com.

