Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NAJLJEPŠI INSTAGRAM STANOVI: Svi su predivni i svi imaju jednu stvar zajedničku

Novi trend, topli minimalizam, vlada interijerima! Kako ga uklopiti u vlastiti dom?

 interijer Izvor: Instagram

Athena Calderone, dizajnerica interijera, urednica lifestyle portala te Instagram profila EyeSwoon, kojeg prati milijun ljudi, vlasnica je i jednog od najljepših stanova na svijetu. Stan se nalazi u New Yorku, u Brooklynu, a otvoreni koncept, puno svjetla i prozračnosti, glavni su aduti kojima je životni prostor ove 48-godišnje Amerikanke već godinama na listi najljepših. Za bezvremensku ljepotu interijera zaslužan je, bez sumnje, njezin besprijekoran talent za lijepo, ali i off white zidovi, koji su savršena scenografija za sve stilove uređenja.

 interijer Izvor: Instagram

Off bijele nijanse (ili, pojednostavljeno rečeno, prljavo bijele) zahvalne su jer funkcioniraju i ako u potpunosti mijenjamo stil uređenja – lijepo se uklapaju u moderne, ali i rustikalne domove. Također, optički povećavaju prostor jer reflektiraju prirodnu svjetlost. Za razliku od čiste bijele, ove blago pigmentirane nijanse bijele svojim suptilnim nijansama daju toplinu prostoru, tj. svojevrsni topli minimalizam.

 interijeri topli minimalizam Izvor: Instagram

U JUB-u, tvrtki koja je više od 50 godina prvi izbor kupaca za zidne boje, potvrđuju kako je topli minimalizam veliki trend te da se on najlakše postiže upravo uz pomoć off bijelih nijansi. Kod njih su one podijeljene na toplije off bijele (pamuk, alabaster, jasmin, bjelanjak), hladnije (led, boja soli ili kefira), neutralne poput boje čipke, bisera i boje tofu-a (Lace, Pearl, Tofu), kao i na boje iz blush spektra (Ricotta, Marshmallow, Baby puder i Basmati). Sve redom su nježne nijanse bijele, ali imaju mnoge prednosti u odnosu na svoju nepigmentiranu sestru.
Budući da su off bijele nijanse neutralne, a ujedno se poput pravih kameleona prilagođavaju prostoru, nema puno pravila pri odabiru. Ipak, nekoliko savjeta oko odabira podtona dobro će doći. Stručnjaci iz JUB-a savjetuju da boju biramo prema orijentaciji prostorije. Primjerice, prostorije koje su na južnoj i zapadnoj strani, gdje ima dosta svjetlosti, djelovat će elegantnije ako odaberemo hladnije nijanse bijele, jer će uravnotežiti toplinu sunčeve svjetlosti. Prostorije s lošim prirodnim osvjetljenjem bolje je obojiti bojom s toplim podtonom. Neutralne nijanse bijele (Lace, Pearl, Tofu) lijepo će se uklopiti u sve ambijente, dok će boje Blush spektra (Ricotta, Marshmallow, Baby puder i Basmati) unijeti toplinu tamo gdje vam je potrebna - u dnevnoj sobi, blagovaonici, spavaćoj ili dječjoj sobi.

 interijeri topli minimalizam Izvor: Instargam

U mirnom i skrovitom kutku jednog danskog sela nalazi se kuća Seaside Abode, koju je dizajnirao arhitektonski studio Norm Architects, gdje se spajaju japanska zen estetika i šarm stila danske kolibe. Definitivno je riječ o jednom od najljepših interijera gdje, uz suptilan, nordijski luksuz i eklektične elemente dizajna, do izražaja dolaze upravo - prljavo bijeli zidovi.

 Marissa Cox topli minimalizam interijeri Izvor: Instagram

Instagram stan koji nas je osvojio svakako je i onaj pariški bloggerice Marissa Cox. Sama ga je uredila, ali i često mijenja njegov izgled, poigrava se s dekorativnim elementima u bojama. Zahvaljujući tome što je odabrala savršenu bazu, bijele zidove, odabir komplementarnih boja za ostale predmete lakši je nego što bi to moglo biti u prostoriji gdje je puno kolorita. Također, bijeli zidovi omogućavaju nam da lakše uklopimo neke upečatljive arhitektonske i dizajnerske detalje.

 Marissa Cox topli minimalizam interijeri Izvor: Instagram

Mnogi ljudi koriste bijelu boju kako bi stvorili iluziju prostora. Ako je prostor malen, bijela će ga učiniti većim, a ako je velik, bijela će ga još više otvoriti. To je zato što tamnije boje upijaju svjetlost, dok će ju bijela boja reflektirati. Osim toga, u psihologiji boja, bijela simbolizira mir i čistoću – osjećaje koji privlače većinu ljudi. A ima li što ljepše u vlastiti dom donijeti mir. Još ako odaberete off white zidove, koji će prostoru dati toplinu i bez korištenja predvidljivih toplih tonova, vaš dom postat će pravo trendi mjesto za odmor, druženje i ugodne trenutke. Velik izbor toplih, hladnih i neutralnih nijansi potražite u Jupol Gold off white nijansama.

*Sadržaj nastao u suradnji s tvrtkom JUP.

Magazin

Royals

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image