U posljednjih nekoliko godina, društvene mreže istaknule su se kao ključne platforme za formiranje i širenje trendova. Instagram i TikTok danas su bez sumnje najutjecajnije društvene mreže kada je o trendovima riječ, a osim modnih i beauty trendova koji su prvi zavladali društvenim mrežama, viralni uspjeh i veliku popularnost postižu sadržaji različite tematike iz područja lifestylea. Kako brinuti o biljkama ili urediti dječju sobu, najbolji recepti i savjeti za putovanja samo su neke od popularnih tema. Naravno, trendovi s Instagrama i TikToka nisu preskočili ni naše domove.

Neočekivani Instagram i TikTok trendovi

Uz pregršt inspiracije za uređenje interijera, u posljednje vrijeme na omiljenim društvenim mrežama istaknuo se trend koji stavlja naglasak na organizaciju i čišćenje. Iako neočekivani, trendovi #CleanTok i #FridgeRestock istaknuli su se kao zabavni, zanimljivi i inspirativni sadržaj. 

Fenomen ovih trendova nije samo rezultat praktičnih savjeta koje pružaju, već i zbog načina na koji su prezentirani, kombinirajući vizualnu privlačnost s lako razumljivim i brzo primjenjivim rješenjima. Također, Instagram i TikTok trendovi vezani uz dom i čišćenje reflektiraju širu društvenu potrebu za organizacijom, jednostavnošću i brigu o životnom prostoru.

Instagram i TikTok trendovi za dom
pexels 

Hit trendovi koje morate isprobati

Kako svakodnevne aktivnosti poput čišćenja pretvoriti u oblik samoizražavanja i brige o sebi? Instagram i TikTok preplavljeni su kratkim videozapisima i fotografijama koje otkrivaju ne samo razne trikove i savjete za održavanje doma čistim i urednim, već i odlične kućanske uređaje i proizvode koji će vam u tom pomoći.

Kako bismo vam uštedjeli nekoliko sati scrollanja, odlučili smo izdvojiti tri hit trenda koji će postati dio vaše tjedne rutine i uz koje će vaš dom postati još ugodnije mjesto. Naravno, pronašli smo i najbolje uređaje koji će dio posla odraditi za vas, a pritom štedjeti i bitno smanjiti vaše račune.

Fridge Restock ili kako dobrom organizacijom smanjiti kvarenje hrane

fridge organization
Shutterstock 

#FridgeRestock videe mogli bismo gledati satima. Osim što su jako zarazni, ovi videi otkrivaju i korisne savjete uz koje će vaš hladnjak izgledati estetski privlačno, a istovremeno ćete izbjeći zaboravljene namirnice i smanjiti kvarenje hrane.

Uz trendove s društvenih mreža, Samsung je kreirao savršeni hladnjak za savršeni #FridgeRestock svaki put! Samsung hladnjak s zamrzivačem s donje strane, SmartThings aplikacijom i sveobuhvatnim hlađenjem je najbolji odabir ako ste u potrazi za novim hladnjakom. Visokoučinkovita izolacija SpaceMax™ tehnologije stijenke hladnjaka čini mnogo tanjima što stvara više prostora za pohranu, ali bez stršenja izvan radne površine i narušavanja estetike vaše kuhinje. Upravo suprotno. Jednostavne linije ovog hladnjaka savršeno će se uklopiti u svaku kuhinju, a njegova unutrašnjost krije sve za najbolju organizaciju i pohranu namirnica. Osim što vam SpaceMax™ tehnologija daje maksimalno prostora za pregledni raspored svih namirnica, u Samsung hladnjaku možete kontrolirati temperaturu na svakom njegovom dijelu zbog čega će vaša pića biti savršeno rashlađena, a vaše povrće i voće ostati svježe duže.

Najbolje od svega, Samsung hladnjak štedi za vas. Uz AI Energy Mode način rada u sklopu SmartThings aplikacije možete smanjite potrošnju energije do čak 15%.

Samsung hladnjak
Samsung 

30-min Cleaning Routine za uredan dom uz minimalno truda

Bespoke Jet
Samsung 

Ako samo dan, dva nakon velikog tjednog čišćenja imate osjećaj da biste mogli krenuti ispočetka, u svoju rutinu uvedite 30-min Cleaning Routine. Svaki dan ili svaki drugi, ovisno o broju ukućana u vašem domu, odvojite pola sata vremena kako biste sve stvari vratili na mjesto i osvježili površine koje se najčešće koriste.

Još jedan ključni zadatak u ovoj brzoj i jednostavnoj rutini je usisavanje koje će vam, uz Samsung Bespoke Jet AI™ štapni usisavač, postati omiljeni dio.

Samsung Bespoke Jet AI™ štapni usisavač na prvi će vas pogled osvojiti elegantnim dizajnom, a nakon prvog korištenja bit ćete jednako oduševljeni njegovim izvanrednom usisnom snagom i načinom rada koji ga, uz pomoć AI tehnologije, u trendu prilagođava različitim podlogama. Uz aktivnu dvostruku četku koja jednako dobro čisti tepihe, parkete i pločice, ovaj usisavač dolazi s dodatnim alatima i četkama uz koje ćete lako usisati svaki kutak svojeg doma. Kada se gotovi s usisavanjem, štapni usisavač vratite u njegovu multifunkcionalna postaja za čišćenje Clean Station™ koja će očistiti njegove četke i isprazniti njegov spremnik.

Samsung Bespoke Jet.jpg
Samsung 

Laundry sorting ili prvi korak za savršeno čisto odjeću

laundry sorting
Shutterstock 

Briga o omiljenim odjevnim komadima započinje s njihovim pranjem. Svi želimo da naša odjeća bude čista, mirisna i da traje godinama, a nekoliko jednostavnih trikova koje otkriva trend laundry sorting bit će najbolji prvi korak.

Svi smo davno naučili koliko je važno odvojiti bijelu odjeću od obojane odjeće. No, laundry sorting trend otkriva još jedan način odvajanja odjeće u kojem se krije tajna savršeno čiste odjeće – prema debljini i tipu tkanine. Ako zajedno perete različite tipove tkanine, deblje tkanine će uvijek upiti više vode i deterdženta, što će utjecati na pranje tanjih tkanina.

Osim pravilnog odvajanja odjeće, važna je i perilica koju koristite. Zahvaljujući novoj Samsung perilici rublja, svoju odjeću možete prati pametnije. Osim što njezina inovativna Ecobubble™ tehnologija stvara mjehuriće koji uklanjaju prljavštinu čak i u hladnoj vodi, Samsung perilica rublja zahvaljujući umjetnoj inteligenciji prepoznaje vrstu tkanine i prilagođava količinu mjehurića, vrijeme pranja rublja, temperaturu i brzinu vrtnje bubnja. Osim što će vaša odjeća biti savršeno oprana, uz AI Energy Mode način rada u sklopu SmartThings aplikacije možete pratiti i smanjiti potrošnju energije perilice do 70%.

Samsung Bespoke perilica rublja
Samsung 

Sve detalje o Samsung kućanskim uređajima pronađite na samsung.com.

*Sadržaj nastao u suradnji s brendom Samsung.