Novi model Land Rovera Defender proglašen je svjetskim automobilom 2021. godine na događaju Women's World Car i najboljim srednjim SUV – om 2021. godine kao nezaustavljivi terenac 4x4 povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena. Prvi puta je Land Rover osvojio glavnu nagradu na natjecanju i to je posljednje priznanje u seriji međunarodnih nagrada za najsposobniji Land Rover ikada.

„Ovo je ogromna čast i nagrada za cijeli tim. Nagrada koja je rezultat napornog rada u stvaranju tako sposobnog vozila. Defender je već osvojio više od 50 međunarodnih nagrada čime je naša izvorna vizija Defendera 21. stoljeća uspješno ostvarena. Novi Defender spaja savršenu siluetu i vrhunsku tehnologiju i dizajn koji poštuje njegovo porijeklo i autentičnu sposobnost Land Rovera. Rezultat od 4 x 4 opravdava ugled Defendera koji povezujemo s izdržljivim komercijalnim izvedenicama, učinkovitim plug-in hibridnim pogonskim sklopom i našim moćnim novim Defenderom V8“, rekao je izvršni direktor za automobilske programe Jaguara i Land Rovere Nick Collins.

Land Rover Defender pobjednik na Women's World Car of the year 2021.
promo 

Događaj The Women’s World Car of the Year (WWCOTY) predstavlja jedini događaj takve vrste u svijetu u čijem su žiriju isključivo žene i 50 automobilskih novinara iz 38 zemalja s pet kontinenata. Zajedničkim glasanjem odabrali su najbolje od dostupnih modela.

Marta García, izvršna predsjednica natjecanja Women’s World Car of the Year rekla je: „Legenda se obistinila. Land Rover Defender više nije samo za prolazak Amazonom ili odlazak u pustinju. Njegova najnovija inačica poziva vas da putujete cestom jednakom udobnosti koja je karakteristična za luksuznu limuzinu. Iz navedenih razloga koji uključuju i izvrsnu kombinaciju tehnologije i udobnosti, izabran je za najbolji automobil 2021. godine na ovom natjecanju. “

Defender ostaje vjeran pionirskom duhu koji krasi Land Rover u posljednjih 70 godina i prilagođava se izazovima 21. stoljeća. Stručnjaci preporučuju Defenderov prepoznatljiv dizajn, sveobuhvatnu terensku sposobnost, izvrsnu dinamiku na cesti, praktičnost i dobru povezanost u 21. stoljeću.

Od svog lansiranja, Defender je osvojio više od 50 globalnih priznanja, uključujući i Top Top Gear 2020, SUV godine Motor trend 2021 i Best SUV 2020 Autocar za automobil godine.

Više saznajte na web stranici www.media.landrover.com gdje možete odabrati model Defendera po svojim željama!