Ukusan recept za ukusnu tortu od rogača donosi naša gastro kolumnistica Tea Mamut koja radi na razvijanju svog brenda "Oš kolač", a sve njezine delicije možete kušati u splitskom "Perivoju", potpuno restauriranom restoranu, slastičarnici i kavani.

Torta od rogača (za jednu tortu promjera 26cm) biskvit: • 7 jaja • 100 g šećera • 200g tamne čokolade • 150g maslaca • 160g mljevenog rogača • 5g praška za pecivo krema: • 250g mascarpone sira • 60g meda • 30ml mlijeka Postupak: • otopite čokoladu i maslac na pari. • pjenasto izmiksajte žumanjke i dodajte u otopljenu čokoladu. • izmiksajte bjelanjke sa šećerom i umiješajte u čokoladu i žumanjke. Na samom kraju dodajte prosijani rogač. Ulijte u kalup obložen papirom za pečenje. • pecite na 180 C, 25-30 min. • kada se kolač potpuno ohladi, napravite kremu. Izmiksajte mascarpone s medom i mlijekom, stavite u dresir-vrećicu i dajte mašti na volju! Pospite cvjetnim prahom i rogačem.