Naš šarmantni kuhar-amater Dino Senčar trenutačno završava kompletnu videoprodukciju i izradu videospota Zabranjenog pušenja “Tri kile, tri godine”. Radi i na još nekoliko projekata. Neki od njih su postprodukcija i montaža za bend Hladno pivo i snimanje dokumentarca o živopisnoj i vrlo zanimljivoj osobi, nekad poznatom glazbeniku Senni M-u. U taj posao se zaljubio učeći od oca Božidara Senčara, bivšeg poznatog HRT-ova novinara. Nakon što je upoznao svijet medija, sam je pronašao svoj put postajući s vremenom snimatelj i montažer. Ovaj direktor produkcijske kuće “Ratio”, unatoč stalnoj poslovnoj gužvi, uvijek pronađe vremena za kuhanje, posebno kada delicije priprema svojoj supruzi Matei.

Kuham zato što... volim kuhati, uveseljavati suprugu finim i zdravim obrokom, trošiti vrijeme na kreativno kuhanje, s obzirom na to da radim sve iz glave bez recepata. Specijalitet koji volim pripremati... punjeni lungić sa senfom, sirom i schwarzwaldskom šunkom u umaku od aceto balsamica, piletinu omotanu pršutom u umaku od gorgonzole s cherry rajčicama i njokama od špinata. Muškarac u kuhinji je... gastroseksualac. (smijeh) Na kuhanje sam se ‘navukao’... od početka zajedničkog života sa suprugom. Uz dobru hranu najviše volim... popiti dobru šljivovicu. Okus koji me odmah osvojio... kurkuma. Opisao bih se kao kuhara-amatera koji... voli uživati u pripremi hrane bez recepata. Najbolji sam u... pripremi punjenih jela, roštilja, pravljenju mini-pizza, domaćih njoka od špinata. Moj posao i kuhanje su... kreativni ventili. Prvi kome sam otkrio svoj talent bila je... supruga. A otkrio sam ga... na početku naše veze kada sam preuzeo dirigentsku kuhaču u kuhinji. Moj najveći kritičar je... supruga. Idealna večera za mene ne može proći bez... čaše dobrog slatkog bijelog vina. Maštam o... škampima na buzaru, usamljenoj obali mora, nas troje zajedno... Razgovarala: Una Zima Fotografeij: Matea Smolčić Senčar Šminka: Seka KožulFrizura: Salon Teuta Snimljeno u restoranu Apetit City u Zagrebu