Ambicija, talent i kreativnost odveli su Anu Grgić na adrese najprestižnijih svjetskih restorana s dvjema Michelinovim zvjezdicama, gdje je neko vrijeme usavršavala kulinarske vještine. Tu je i kulinarska akademija Rezidor Hotel Group te rad s nagrađivanim chefovima. U suradnji s veleposlanstvom Republike Koreje pripremala je korejske specijalitete te je to iskustvo iskoristila da u ponudu restorana Le Bistro uvrsti korejski jelovnik. Restoran Zinfandel’s našao se 2015. u društvu 1000 vrhunskih svjetskih restorana koji su istu večer u 150 zemalja na pet kontinenata slavili francusku gastronomiju u sklopu globalnog projekta ‘Good France’ za koji je kreirala meni. Iste je godine primila poziv od predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović da sudjeluje u pripremi gala večere pod nazivom ‘Hrvatska na tanjuru’.Potom je u Predsjedničkim dvorima pripremala gala večere za princa Charlesa, vojvotkinju Camillu i brojne uzvanike te ponovno pri posjetu turskog predsjednika Hrvatskoj. Već četiri godine glavni je chef kuhinje hotela Esplanade, a 2012. postala je prva žena na čelu Esplanadine kuhinje.
Naslovnica
Kreativna chefica Ana Grgić nominirana za Storybook Veuve Clicquot Woman Award

