Prije 11 godina časopis The Economist svrstao je peruansku kuhinju među deset najboljih svjetskih kuhinja. Originalna, raznolika i uzbudljiva, ništa manje ukusna, ali i zdrava, brzo je stekla svoju vjernu publiku širom svijeta. Odnedavno je postala i integralnim dijelom hrvatske, točnije dubrovačke gastro ponude, našavši plodno tlo u otmjenom okruženju Ville Orsula čijoj atmosferi parira jedino pogled na stoljetni grad. Glavni “krivac” što se novootvoreni restoran Victoria prelijepe vile našao na listi gastro mjesta koja obavezno treba posjetiti je talentirani glavni chef Roberto Chavez, kojeg je profesionalni put iz dalekog Perua doveo upravo u “biser Jadrana”. To je bio i povod razgovoru u kojem je mladi chef pričao o svojem profesionalnom putu. Iako je danas etablirani chef, gospodin Chavez nije uvijek bio siguran da će upravo kreativni svijet gastronomije postati i svijet u kojem će se sam naći. “Iskreno, nikad nisam pomišljao da ću postati chef“, kaže gospodin Chavez. “Kao četrnaestogodišnjak pomagao sam ocu koji je imao riblji restoran. Radio sam razne poslove, a ponekad sam pomagao i u kuhinji. Sve se dogodilo iznenada i, iako nisam bio siguran čime ću se baviti u budućnosti, danas zaista mogu reći da uživam u ovome što radim“, govori simpatični chef te nastavlja: “U Hrvatsku sam dospio zahvaljujući prijateljici koja mi je rekla da žele otvoriti restoran s peruanskim konceptom. Napisao: Ante Carić Fotografije hrane © Adriatic Luxury HotelsCijelu priču pročitajte u novom broju magazina Storybook koji je na svim kioscima.
U novom broju otkrijte čaroliju peruanske kuhinje
Najčitanije
Najnovije
'Istru ne doživljavam kao Hrvatsku': Srpska pjevačica kupila kuću na našoj obali pa šokirala izjavom
Poznata pjevačica o skandalu sa Zoricom Kondžom i suprugom: 'On je bio svjestan svega, a sad me žele izbrisati'
Srpski glumac preoteo 'dragu' Zdravka Čolića: S njom ima troje djece, a evo koliko je mlađa

