Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beauty

Osviještena zaštita od sunca

Autor Ivo Parać
Autor Ivo Parać

Kozmetička industrija ove je sezone fokusirana na zaštitu od sunca kojom se, osim o našem zdravlju, brine i o ekologiji. Otkrivamo koje sastojke u kremama za sunčanje treba izbjegavati ako želimo misliti i na okoliš. Da, kožu treba zaštititi od sunca, ali pritom je važno odabrati njegu blagu prema okolišu

Izvor: Press

Filtri za zaštitu kože od sunca, tzv. UV filtri, jedini su i nezamjenjiv način zaštite kože od oštećenja izazvanih suncem. Međutim, smatra se da pojedini UV filtri utječu na život u moru, a ponajprije se misli na oksibenzon (benzofenon-3) i oktinoksat (oktil metoksicinamat), dva sastojka koji pridonose izbjeljivanju koralja, što negativno utječe na krhki morski ekosustav. Osim toga, tu je i najlon, mikroplastika koja se (vjerovali ili ne) često koristi u kozmetičkim preparatima i preparatima za osobnu njegu za poboljšanje osjećaja na koži - pomaže pružiti gladak osjećaj prilikom nanošenja.

Iako uporaba najlona u njezi kože nije zakonski regulirana, Eucerin, primjerice, preuzima inicijativu za njegovo uklanjanje i planira do kraja 2020. godine potpuno ukinuti korištenje mikroplastike u svojim formulama. Inicijativi se ove sezone priključuju dm Sundance Green, Nivea, Caudalie, Clarins i mnogi drugi biorazgradivim formulama koje ne štete morskom ekosustavu. Tako je Biotherm kreirao liniju Waterlover s formulom koja je 99% biorazgradiva te s mirisom koji je 95% biorazgradiv. Zahvaljujući tome, ni zaštitni filtri ne štete morskom svijetu. Formula Waterlover ispitana je putem revolucionarne platforme Ocean 5 za procjenu utjecaja na slatke i morske vode. Osim toga, ambalaža linije Waterlover izrađena je od 100% reciklabilne plastike, osim pumpice. Kako ćete vi štititi kožu, ali i ekosustav?

Najčitanije

Najnovije

loader