Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beauty

'Ne moram biti savršena, imam pozitivan stav prema svome tijelu'

Autor Marko Banjavčić
Autor Marko Banjavčić

Sasvim iskreno za Story

Izvor: Katarina Radonić

Uvijek nasmijana 30-godišnja splitska modna dizajnerica Anamarija Asanović otkrila nam je neke detalje iz svoje beauty rutine i sve one lijepe stvari koje život čine toliko lakšim, kao i to da je jedva dočekala ljeto...

Stiglo nam je ljeto, gotovo nam se prikralo, loše vijesti dolaze sa svih strana. Kako izgleda vaša svakodnevica?

Zahvalna sam prije svega zato što živim na moru pa imam više mogućnosti za rekreaciju, kretanje... Puno mi pomaže to što mogu prošetati do Marjana, udahnuti svjež zrak, miris mora djeluje terapeutski na mene u ovim izazovnim vremenima.

Jeste li promijenili svoju beauty rutinu s obzirom na rjeđi odlazak među ljude, kao i u beauty centre te salone...

Moja beauty rutina ostala je više-manje jednaka. Jako sam disciplinirana kada je riječ o njezi kože pa kad je riječ o licu, vrlo pedantno pratim sve korake njege. Obavezno se štitim od visokog UV zračenja - za lice koristim faktor 50, a za tijelo faktor 30. Svoju sam rutinu potpuno prilagodila dugom toplom ljetu.

Kako i čime njegujete kožu lica, a čime kosu? Imate li neke omiljene proizvode, ulja?

Zahvalna sam na lijepoj koži. Nikada nisam koristila agresivne kreme za lice, uvijek sam pažljivo birala sastojke, tražeći što prirodnije. Najvažnije mi je da je koža hidratizirana. U posljednje sam vrijeme vrlo odana proizvodu Vichy Minéral 89. Kada je riječ o kosi, maslinovo ulje tijekom sunčanja uvijek je moj prvi odabir.

Ljeto je, razmišljamo o odmoru, odlasku na plažu. jeste li se pripremili za skidanje u kupaći kostim?

Ono što sam naučila posljednjih godina jest osjećati se dobro i slobodno u svojoj koži. Ne moram biti savršena, imam pozitivan stav prema svome tijelu i osjećam se fantastično.

Kako je izgledala vaša fitness rutina tijekom lockdowna? Jeste li pazili kako se hranite?

Nastojala sam paziti na prehranu, no ipak sam povremeno ‘zgriješila’. Češće sam jela neku hranu koju možda, u normalnim uvjetima, ne bih. No, srećom, puno se krećem i šetam pa je sve pod kontrolom.

Što ste prvo napravili kada je karantena završila?

Otišla sam na večeru s prijateljicama. To mi je baš puno značilo. Silno me vesele druženja i meni dragi ljudi.

Najčitanije

Najnovije

loader