Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zoran Šprajc: 'Romantiku ne smatram precijenjenom'

Malo je domaćih televizijskih voditelja u informativnom programu koji ozbiljno, uvjerljivo donose vijesti, ali začinjene šarmom, humorom i ironijom, što se, zapravo, ne može naučiti

 Izvor: Robert Gašpert

Upravo je takav 49-godišnji Zoran Šprajc, voditelj i urednik ‘RTL Direkta’, zbog čega je prošle godine na Story Hall of Fameu proglašen zvijezdom godine, a dvostruki dobitnik Večernjakove ruže za TV osobu godine nominiran je i ove godine, treći put zaredom. Na svim tim laskavim titulama Zoran  uvijek skromno zahvali jer jako drži do gledatelja. Njih je imao i prošlog vikenda kada se u ležernom izdanju prošetao zagrebačkim Cvjetnim trgom držeći suprugu Lidiju za ruku, što nije promaknulo našem fotografu, a i rijetkost je vidjeti popularnog voditelja na zagrebačkoj špici. Bez odijela i kravate, voditelj i urednik opustio se u šetnji sa zgodnom suprugom, s kojom ove godine slavi lijepu obljetnicu.

- Dvadeset godina braka prošlo mi je u trenutku, kao u snu - otkrio nam je Šprajc. Na pitanje kako će sa suprugom proslaviti taj važni događaj, odgovorio je uz smijeh. - Pripremam iznenađenje, ali ako vam ga kažem, sigurno to više neće biti.

Iznenađenje joj je pripremio i prilikom prosidbe na HRT-u prije dvadesetak godina, gdje su se i upoznali. On je bio novinar, a Lidija lektorica. Prilikom prosidbe pružio joj je komad papira na kojem je trebala zaokružiti točan odgovor - pristanak. -  Pristala je, što joj je drugo preostalo! Nije bilo ‘a’ i ‘b’ nego samo ‘da’. Ali nije to baš bila prošnja nego zapravo pitanje za odlazak u kino - ispričao je u intervjuu za Story 2009. kad nam je rekao čime osvaja suprugu i što ga veseli.

 Izvor: Robert Gašpert

- Trudim se i kod kuće biti opušten i zabavan. Perem, čistim, pokušavam maksimalno pomoći. Najdraže mi je baviti se djecom. Opušta me pranje posuđa jer je odlična psihoterapija protiv stresa, u glavi ne postoji ništa, samo tanjur za tanjurom. Kako čistiš tanjure, čistiš sebe i idemo dalje - našalio se. Objasnio je i svoje viđenje braka u kojem je tada bio deset godina:

- Ako je brak navika, onda je to dobra navika. Valjda si u braku jer to želiš. Naravno da ima navika i svakodnevnih rituala, ali ne bih rekao da je brak sam po sebi navika, barem meni nije. Mislim da čovjek u sebi ima ili nema strasti. Nastojim sa strašću raditi posao, družiti se s prijateljima i biti s obitelji. Strastven sam i u sportu, ali i za stolom. Strastven sam u svađi, ali i u ljubavi. No za ljubavnu je strast ipak potrebno dvoje. 

Tada nam je rekao da romantiku ne smatra precijenjenom jer su to divni trenuci koje dijeliš s divnom osobom. Objasnio je da za romantiku ima manje vremena ne zato što je osoba pokraj njega postala manje divna nego zbog ritma života i gomile obveza pa sad treba više planirati.

- Teško je biti spontano romantičan usred gomile posuđa i vriske troje djece - rekao je brižni otac koji je bio na rođenju kćeri Franke te sinova Mirona i Darjana. I desetak godina poslije Zoran Šprajc jednako je šarmantan, štoviše, a razgovor s njim je poput opuštenog druženja uz kavu s dobrim poznanikom. Tako je u intervjuu za Story prošle godine rođeni Brođanin opet malo otvorio vrata unutarnjeg svijeta i dao korisno viđenje bračnog odnosa: - Tajna dobrog braka krije se, među ostalim, u tome da se treba odreći svoga ega u ime zajedničkog ega. 

Prisjetio se i kako je suprugu iznenadio za rođendan: - Posljednji sam joj put za rođendan poslao cvijeće na posao, ali bez imena pošiljatelja pa je bila mala drama oko toga tko je tajni obožavatelj. Ali brzo me skužila, zna da samo ja znam njezine omiljene boje cvijeća - ispričao je. Zoran i Lidija ponosni su na 18-godišnju kćer Franku, 17-godišnjeg Mirona i 15-godišnjeg Darjana. 

 Izvor: Robert Gašpert

- Svatko od njih cool je na svoj način, a savjete im više dajem nego što ih oni trebaju. Sve su to već mali-veliki ljudi koji imaju izgrađen svjetonazor, karakter i navike pa mi se čini da roditelji ponekad uzaludno pokušavaju usmjeriti dijete kamo bi oni željeli. Moje je da poštujem njihov izbor i da im u tome pomognem koliko god mogu. Teško mi je biti objektivan tko je od mene naslijedio koje osobine, ali mislim da svaki roditelj u svakom djetetu vidi dio sebe. U jednom vidiš svoje oči, u drugom temperament, u trećem geste, ali najvažnije je da oni prepoznaju i izgrade sebe - istaknuo je ovaj zaljubljenik u ribarenje na Kupi.

Često ističe da bi, kada bi dobio na lutriji, prvo neke ljude poslao kvragu, a onda otišao na biftek. Na njegovoj idealnoj zabavi iz lonca bi se pušio gulaš od divljači, a pjevali bi Tomislav Mužek i Jole. Ovom rođenom veseljaku i sjajnom novinaru i voditelju poslovni su uspjesi, zacijelo, puno slađi kad ih dijeli sa svojom skladnom obitelji.

- Sreća je važna, ali jednako je važno prepoznati sreću. Sreću čovjek treba naći u onome što radi, u onima s kojima živi i u onome kako živi. Sve se dalje samo posloži - zaključio je.

Tagovi

Magazin

Royals