Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celebrity

'Jako sam zadovoljna svojim ljubavnim statusom'

Autor Nikolina Guja
Autor Nikolina Guja

Voditeljica i urednica Uršula Tolj govori o dori te emisijama ‘Zvijezde pjevaju’ i ‘Kod nas doma’ koje je zaokupljaju, no otkriva i kako najradije provodi slobodno vrijeme te je li trenutačno u vezi

Budući da paralelno radi na nekoliko projekata, može se reći da Uršula Tolj, urednica, novinarka i voditeljica na HTV-u, posjeduje enormnu energiju, ali i ljubav prema onome što radi. Osim što uređuje i vodi emisiju ‘Kod nas doma’, nakon prošlogodišnjeg Eurosonga, 45-godišnja Uršula zasjela je na poziciju urednice Dore, a sada je čeka i projekt ‘Zvijezde pjevaju’ čija je prva emisija prikazana u subotu. Manje je poznato da ova dugogodišnja novinarka piše knjige, ali i pjesme za hrvatske glazbenike pa je tako na nedavnom Zagrebačkom festivalu iz prvog reda bodrila pjevača Igora Delača za kojeg je napisala pjesmu ‘Istina u tami’. Unatoč brojnim obvezama, najdraža joj je uloga majke pa joj je tako najdragocjenije vrijeme ono provedeno sa sinom Petrom i kćeri Ewom. 

Izvor: Dražen Kokorić

Story: Trenutačno radite na projektu ‘Zvijezde pjevaju’ koji se počeo prikazivati u subotu. Što gledatelji mogu očekivati?

Mnogo dobre glazbe, smijeha i zabave, kao i uvijek kada je riječ o showu. Istina, ovaj licencni BBC-jev format nije bio na programu HTV-a pet godina, ali vjerujem da ga gledatelji dobro pamte i da će ponovno u njemu uživati u svih osam emisija.

Story: Zapjevate li vi katkad u svoja četiri zida? Možete li se pohvaliti glasovnim sposobnostima? 

Kako da ne! Zapjevam često, ali na moju veliku žalost (a i žalost mojih bližnjih), to nisu neka dostignuća koja bi bilo uputno demonstrirati javnosti. Da sam iole bolja, već bih objavila neki singl, pa i samo za svoju dušu.

Story: Radili ste i na Dori, koja se ove godine nakon dugo vremena vratila na male ekrane. Jeste li zadovoljni ishodom projekta? 

Jako sam zadovoljna. Iako je također riječ o povratničkom showu, bilo je mnogo noviteta, detalja koje smo sada prvi put isprobali. Podaci o gledanosti, ali i brojni pozitivni komentari dodatan su razlog za zadovoljstvo.

Story: Trenutačno uređujete i vodite mozaičnu emisiju ‘Kod nas doma’. Jeste li zadovoljni gledanošću i komentarima gledatelja?

Jesam. Gledatelji su jako lijepo prihvatili format i vole gledati moje kolegice Ivu i Barbaru od ponedjeljka do četvrtka u mozaičnom ruhu, a fora im je što je petkom malo više glazbe i zezancije u formatu glazbenog talk-sho­wa. Meni je poseban užitak raditi taj petak u suradnji s kolegicom Tanjom Tušek i redateljicom Vesnom Luković Žarn.

Izvor: Dražen Kokorić

Story: Biste li rekli da ste radoholičarka, s obzirom na to da paralelno radite na nekoliko projekata? 

Nikad o sebi ne bih to rekla jer jednostavno tako funkcioniram, ne trudim se rušiti rekorde. Neki dan to mi je prvi put rekao jedan vaš kolega i baš me iznenadio. Možda prema nečijim kriterijima i jesam radoholičarka, no samo jako volim svoj posao, a uz to sam i štreberica i napravim sve što treba. Ne znam drukčije.

Story: Koliko je stresno raditi na emisijama i projektima koji se prikazuju uživo? Kako reagirate kada se dogodi neka pogreška?

Emisiju ‘Kod nas doma’ snimamo vikendima, ali snimamo kao da idemo uživo. Nema te pogreške koja se ne može ispraviti. Kada radiš uživo, samo su emocije jače izražene, a to svi volimo. Ako si se pripremio, može ti se dogoditi jedino lapsus, a ne pogreška, a to se ispravi u trenu. Meni je čak veći stres kada idemo uživo, a ja ne vodim nego sam u režiji ili reportažnim kolima kao urednica jer tada strepim zbog svega. Kada vodiš, samo ti je važan taj dio posla.

Story: Koliko je teško danas zadovoljiti gledatelje? Gdje pronalazite nadahnuće?

Teško je jer su gledatelji postali razmaženi zbog brojnih mogućnosti koje im se nude pa neće gubiti vrijeme na nešto što im se ne sviđa. Ali zato postoje emisije koje svojim sadržajem ciljaju na određenu publiku. Ne možeš i ne moraš zadovoljiti sve. Podilaženje mi je najmrskije i sretna sam što toga nema na HTV-u. Nadahnuće se i za ovaj posao, kao i za svaki drugi, nalazi u životu, umjetnosti i snovima.

Story: Godinama ste na HTV-u. Koje trenutke ili projekte najviše pamtite?

Pamtim odličnu atmosferu u nekim emisijama, na nekim snimanjima, dobru ekipu, sreću nakon dobro obavljenog posla, putovanja, snimanja po cijeloj Hrvatskoj, ali i izvan nje... Nemate toliko mjesta u časopisu da navedem sve detalje pa neka ostane općeniti odgovor.

Story: Kako volite provoditi vrijeme sa sinom Petrom i kćeri Ewom?

Volim s njima otputovati nekamo za vikend ili se zaletjeti barem do moje mame, sestre, šogora i nećaka u Rijeku. Volim ići s njima šetati prirodom, voziti bicikl, u kino...

Izvor: Dražen Kokorić

Story: Kako je biti zaposlena majka? Tko vam priskače u pomoć?

Nitko. Ni kada su bili mali nismo imali tete čuvalice ili smo ih imali samo povremeno. Dobra sam organizatorica pa sve nekako posložim, a sada su već veliki, Pe­tar pogotovo, pa sve mogu sami. Uostalom, žive na dvije adrese pa se uvijek dogovorimo da, ako je netko na putu, na onoj drugoj adresi sve bude spremno.

Story: Kakav je vaš trenutačni ljubavni status? Jeste li zaljubljeni?

Jako sam zadovoljna svojim ljubavnim statusom pa, ako se netko zbog toga brine, može biti miran.

Tagovi

Najčitanije

Najnovije

loader