Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

“Uvijek biram izazovne uloge”

Zvijezda serije ‘The good doctor’ otkriva koliko mu je zahtjevno bilo prijeći iz role zastrašujućeg Normana u ‘Motelu bates’ na ulogu autističnog liječnika

 Izvor: Profimedia

Preobrazba Freddieja Highmorea iz simpatičnog dječjega glumca u filmovima ‘San za životom J. M. Barrieja’ i ‘Charlie i tvornica čokolade’ u zastrašujućeg Normana Batesa u seriji ‘Motel Bates’ do autističnog medicinskoga genija u seriji ‘The Good Doctor’ upućuje na uspon u karijeri koji zaslužuje detaljnije propitkivanje. Upravo je serijom ‘The Good Doctor’, koju trenutačno gledamo na Novoj TV, potvrdio svoju slavu, a ona mu je donijela i nominaciju za Zlatni globus u kategoriji najboljega glumca u dramskoj seriji. U seriji temeljenoj na istoimenoj južnokorejskoj seriji iz 2013. godine Highmore glumi Shauna Murphyja, autističnog mudraca čija ga fotografska memorija i vještina opažanja pretvaraju u iznimnog liječnika. 

 Izvor: Profimedia

Story: Kako se pripremate za ovu ulogu? 

Uloga Shauna Murphyja zahtijevala je više pripreme nego bilo koja druga TV uloga u mojoj karijeri. Glumeći u ovoj seriji, naučio sam cijeniti liječničku profesiju i vještinu na posve nov način. Kad je o autizmu riječ, bilo nam je svima važno da prikaz tog stanja bude što autentičniji pa smo angažirali savjetnika. Važno je bilo prikazati ga kao osobu, a ne kao nekoga tko je samo autist.

Story: U samo nekoliko dana prešli ste s uloge psihički poremećenog mladića u ‘Motelu Bates’ na ulogu autističnoga genija. Kako birate uloge?

Postalo bi dosadno i meni i gledateljima kada bi lik koji glumim bio samo ponavljanje nečega što sam već radio. Nije toliko važan žanr, koliko potreba da se ispriča zanimljiva priča s likom koji je nosi. Serija ‘The Good Doctor’ više je od običnog TV programa. Bio je to izazov koji je osvijestio ljude o autizmu na prikladan način.

Story: Zašto se klonite društvenih mreža?

Nikada se nisam ni uključivao. Kada sam se kao dijete počeo profesionalno baviti glumom, društvene mreže još nisu bile tako sveprisutne. Nisam stekao tu naviku. Sad je sve potpuno drukčije. U najboljem slučaju, to pomaže da se održi ravnoteža između života na filmu i televiziji i života izvan njih. Volim osobnu interakciju s obožavateljima. 

Magazin

Royals