Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celebrity

Domaća glumica: 'Zadovoljnija sam i fleksibilnija'

Autor Maja Šitum
Autor Maja Šitum

Godinama je joga sastavni dio svakodnevice cijenjene glumice koja otkriva koje su sve blagodati takvog vježbanja

Izvor: Story Press

Glumica i članica osječkog Hrvatskog narodnog kazališta, Sandra Lončarić, dugogodišnja je zaljubljenica u jogu koju prakticira svakodnevno. Iako joj se u mladosti činilo da je joga dosadna, brzo je uvidjela sve njezine blagodati, ne samo kad je riječ o fizičkom, nego i o mentalnom zdravlju.

Story: Kada je počela vaša ljubav prema jogi?
Kada sam bila mlađa, joga mi se činila dosadnom i nezanimljivom. Tada sam bila u fazi tae boa i fitnessa, prije toga sam godinama trenirala rukomet i što sam bila zrelija, joga me sve više privlačila. Kada sam je počela prakticirati, shvatila sam da to nije samo puko dosadno izmjenjivanje položaja tijela nego da je joga puno više od toga. Zaista sam zahvalna što sam pronašla vještinu koja može povezati um, tijelo i dušu, a pritom ih držati u dobroj formi. I preporučujem je svima. Zato smo ove godine u Osijeku osnovali udrugu Moksha, koja je zamišljena kao mjesto za poboljšanje kvalitete života i osobni razvoj, gdje Osječani mogu prakticirati jogu pod vodstvom moje prijateljica i učiteljice joge Mirte Vekić.

Sandra Lončarić Izvor: Story Press

Story: Koliko je često prakticirate?
Svaki dan odradim barem nešto jer mi to pomaže u svakodnevnom životu. Kada snimam, nije mi teško dići se u ranu zoru i prije snimanja vježbati jogu jer znam da ću imati samo korist od toga tijekom dana.

Story: Koje su za vas najveće blagodati joge?
Tijelo mi je u boljoj formi, zadovoljnija sam i fleksibilnija, pravilnije dišem, imam više strpljenja, sve manje na mene utječu negativni ljudi, shvatila sam koliko je ravnoteža važna u svim segmentima i koliko je bitno u danu biti svjestan sadašnjeg trenutka, odbaciti stres i krenuti dalje.

Story: Utječe li ona na vaš rad?
Apsolutno, samim time što su mi tijelo i um u dobroj formi, spremna sam i imam dovoljno ener­gije za svaki zadatak.

Najčitanije

Najnovije

loader