Bivša kandidatkinja prve sezone showa 'Gospodin Savršeni', 29-godišnja Nandi Uzelac, nakon ispadanja iz showa kapitalizirala je svoju slavu i pokrenula kanal na Youtubeu na kojem dijeli savjete o životu, svakodnevnici i ljubavi. Sada je okušala sreću i u novoj sezoni kulinarskog showa 'Tri, dva , jedan - kuhaj!', koja je upravo krenula. Iako voli izazove, Splićanka je nažalost ispala na samom početku showa. Kako ocijenjuje svoj kratki nastup, hoće li je to pokolebati u ljubavi prema kulinarstvu te namjerava li se i dalje prijavljivati u reality natjecanja, otkrila je samo za Story.hr.

Nandi Uzelac: 'Žao mi je što sam tako brzo ispala'
Instagram screenshot 

Kako to da ste se odlučili prijaviti u show 'Tri, dva, jedan kuhaj!'? Volite li i inače kuhati ili ste se više prijavili iz zabave?

Uvijek volim testirati sebe, pomicati vlastite granice i iste stavljati na kušnju. Svako novo iskustvo je izazov kojeg ćemo sami na sebi izvršiti, čak ako ga i ‘ne prođemo’, opet i to je novo iskustvo iz kojeg izvlačimo lekciju. Strasni sam gurman, volim kuhati, čak mi je to bila najava profila pri ulasku u Gospodina Savršenog. Tada sam izjavila kako isključivo kuham ‘po domaći’, lokalne specijalitete. Ljudi koji ih jedu su moja obitelj, prijatelji i tko se nađe blizu loncu i poklopcu hehe. Stoga su i ljudi zavoljeli iste. Pomislila sam, pa hajde zašto ne otići u 'Tri, dva, jedan - kuhaj!', možda mogu naučiti nove tehnike obrade i kulinarstva. Od takvih mentora da se štošta naučiti ukoliko ste voljni upijati znanje i pratiti naputke. Naravno da nam je drugi motiv bio i ako ne prođemo dalje, da shvatimo to kao zezanciju. Pola-pola motivi.

Nažalost, ispali ste na samom početku showa. Jeste li očekivali da će vaše sudjelovanje trajati tako kratko? Što mislite zbog čega ste ispali?

Žao mi je što smo tako brzo ispale, uistinu je, da se ne lažemo. Moram priznati i neočekivano. Nije me sram onog što smo spremile i pripremile te servirale. Međutim, medu jakom konkurencijom je bilo očigledno da nismo ni blizu drugim kandidatima, a kamoli za finale. Poštujem odluku žirija i apsolutno je mogu potpisati. Pazite, to su vrhunski kuhari. Sjede u žiriju s razlogom. Jer su profesionalci. Jasno da moja jednostavna i amaterska kuhinja nije bila dorasla zadatku i to treba prihvatiti. Privilegija je uopće doći na audiciju i da imate priliku da baš vaše jelo bude kušano. Smatram da je ovo poticaj kako trebamo dosta raditi na našim jelima i da imamo duži put pred nama, kako bi i mi jednom postigle kvalitetnije kulinarske sposobnosti.

Nandi Uzelac: 'Žao mi je što sam tako brzo ispala'
Instagram screenshot 

Kakve su bile reakcije na vaš nastup? Jeste li vi zadovoljni onime što ste pokazali?

Mene ljudi generalno vole gledati, sad ne znam koliko su iz istog razloga bili subjektivni ili objektivni. Navijanje je počelo čim je medijski obznanjeno da ulazim u show. Jasno brdo poruka podrške je došlo i ja nemam riječi zahvale svima na istima. Samo mogu reći: 'Volim vas'. Ovo je još jedan dokaz kako žiri nema doticaja s produkcijom i sve ispred i iza kamera ide po 'zaslugama'. Svi su očekivali moj direktni prolaz. Na neki apstraktni način čak mi je i drago da sam nekvalitetnim jelom ispala i dokazala da znam kuhati (nije masterchef, ali znam), a ne da idemo dalje pa me prozivaju za svašta. Ali eto ljudi, zbilja trebate imati znanje i vještine za to.

Ovo vam nije prvi nastup u TV emisiji, a mnogi vas pamte po sudjelovanju u 'Gospodinu savršenom'. Koncepti ta dva showa su potpuno različiti, no oba su natjecateljska i cilj je pobijediti. Jeste li inače kompetitivni?

Nije moj prvi reality, mislim da neće biti ni zadnji. Volim emisije u kojima moj karakter ili sposobnosti su jasno vidljive i po tome sam ostala javno upamćena. Stoga kad bi bilo trećeg, morao bi sadržavati nešto u skladu sa mnom samom (kao što je bio slučaj s Gospodinom Savršenim i s 'Tri,dva, jedan- kuhaj!'), oboje sam iskonski i u suštini sebe upravo ja kakva jesam. Nisam natjecateljski raspoložena, kao što je bilo vidljivo u Gospodinu Savršenom. Tamo sam čak bila dosta po strani, držeći se svojih principa i prijateljske vibre prema drugim kandidatkinjama. Inače sam takva. Pa čak i u 'Tri,dva, jedan - kuhaj!' sam bila takva prema ostalim natjecateljima. Smatram da samo sa svojim vještinama (npr. za kulinarsku emisiju možemo napredovati te da se neće puno toga promjeniti ukoliko bi bili negativno nastrojeni prema drugima ,potpuno besmisleno, također služi kao životni moto).

Nandi Uzelac: 'Žao mi je što sam tako brzo ispala'
Instagram screenshot 

Sigurno vas prepoznaju na ulici. Godi li vam slava?

Godi pažnja nepoznatih osoba kojima sam do jučer bila anonimka. Ali ovo sve nije radi slave i ne volim biti etiketirana kao zvijezda jer ja to nisam ni blizu. Mislim da na Balkanu postoji samo nekoliko osoba dostojnih tog ranga, ostali smo samo prolazni . Ne ponašam se i ne uzdižem se, dapače u sebi ću uvijek ostati cura iz susjedstva.

Planirate li se ponovno prijaviti u neki novi show i ako da, što biste time željeli postići?

Treći reality bi mogao se dogoditi. Ako nađem format koji mi odgovara, treća sreća jel’? Haha! Drugog i nije bilo puno. Nemam cilj koji želim postići svojim reality sudjelovanjem. Nisam planirala ni ova dva, već su mi se nametnula u skladu s mojom osobnosti. Bez forsiranja i glume, nikad se nisam pretvarala da sam nešto što nisam. Ako se dogodi da bi bio format po treći put, zašto ne?! Sudjelovanje na TV emisijama ne gledam kao cilj već poticaj i motiv da samo sebe guram dalje i istražujem. Uvijek možemo dodatno raditi na sebi. Veliki je plus i iznimno životno iskustvo cijeli taj proces snimanja. Euforija, trema, iščekivanje, tko nije doživio teško može razumjeti ljubav prema setu. Ja sam još kao dijete glumila u gradskom kazalištu i oduvijek me privlačio taj svijet. Ako shvatim da nije za mene, povući ću se.

Nandi Uzelac: 'Žao mi je što sam tako brzo ispala'
Instagram screenshot 

Je li vam slava donijela nove poslovne prilike?

Da neke stvari poslovno idu lakše kad vas ljudi znaju s televizije, definitivno. Sad sam gotova sa specijalizacijom digitalnog marketinga i u Zagrebu sam. Nadam se da će mi ovo sve pomoći naravno i u zaposlenju u toj branši u Zagrebu.