Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celebrity

Smrt ikone koja je pomogla Beatlesima da postanu besmrtni

Autor I.K.K.
Autor I.K.K.

Nikad mu se neće moći dovoljno zahvaliti

Izvor: Profimedia

Sir Paul McCartney, član bivšeg legedarnog benda Beatles odao je počast preminulom fotografu koji je snimio naslovnice nekih od njihovih najprodavanijih albuma i tako im pomogao postati jedan od najvećih rock bendova u povijesti. Robert Freeman napustio je svijet u 82. godini života, a ostat će upamćen po ikonskim fotografijama za albume 'Help!', 'Rubber Soul', kao i na suradnji za albume 'With The Beatles' and 'Beatles for Sale'.

Robert Freeman Izvor: YouTube screenshot

Također je 'imao prste' i u završnoj montaži filmova koje je bend snimio, 'A Hard Day's Night' i 'Help!'.
U dugačkoj objavi na svom blogu, 77-godišnji McCartney opisao je Freemana kao 'jednog od njihovih omiljenih fotografa koji je smislio jedne od njihovih najikonskijih naslovnica albuma'.

Robert Freeman Izvor: Tweeter/screenshot


'Bio je veliki profesionalac, ali i originalni i maštoviti umjetnik. Ljudi misle kako je naslovna fotografija za 'Upoznajte Beatlese', na kojima su naša čela u polusjeni, bila pažljivo isplanirana studijska flotografija, a zapravo nas je Robert na brzinu usnimio u hodniku hotela u kojem smo boravili. Nije trebalo više od pola sata da je zgotovi', napisao je bivši Beatles i dodao kako će mu nedostajati ta prekrasna osoba koja će mu zauvijek ostati u srcu.

Najčitanije

Najnovije

loader