Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celebrity

Glumac preminuo na rukama supruge: 'Umro je za deset sekundi'

Autor I.K.K.
Autor I.K.K.

Do zadnjeg časa se nadala da će mu spasiti život

Izvor: Instagram

Srpski glumac Branislav Petrušević Petrući preminuo je iznenada na rukama svoje supruge u svom domu u 65. godini, javlja Blic. Neda, s kojom je u braku bio više od 30 godina, kroz suze je ispričala  kako je posljednje minute suprugovog života provela u nadi da će mu uspjeti spasiti život.

'Njemu je jučer pozlilo. Čuli smo se i kaže mi da je svratio u kladionicu. Često je tamo svraćao. Rekao mi je da je više pojeo i da nešto nije baš najbolje. Tada nije pao u nesvijest, već je problijedio. U kladionici su pozvali Hitnu  oni su došli. Utvrdili su da mu je tlak normalan. Oni su otišli, a on je poslije došao kući. Rekao mi je da želudac ne može probaviti hranu, dala sam mu sodu bikarbonu i ujutro, kada se probudio, sve je bilo u najboljem redu', rekla je.

Branislav Petrušević Izvor: Youtube / Screenshot


'Nedugo nakon što je ustao, rekao mi je da mu se vrti u glavi. Pitala sam steže li ga nešto ili boli, aludirajući na neke srčane probleme, kaže - ništa. I zamolio me da mu masiram vrat jer ga tu boli. Nekoliko sati nakon toga sjedili smo jedno pored drugog, pričali, smijali se. Čitala sam mu nešto. Počeo je teško disati i kao da se guši, ali on je tako volio glumiti pa sam mislila da se šali kao što je to radio svaki put. Komičar je te je to bila njegova svakodnevica, da se šali s nama', kazala je.

Zbog toga ga je upozorila da ne glumi i zeza se. 'Poslije nekoliko sekundi vidjela sam da ne glumi i da postaje ljubičast. Samo je od jednom prestao disati. Odmah sam počela raditi reanimaciju i pozvala djecu koja su bila u kući. Počeo se hladiti i biti žut. Oni su odmah pozvali Hitnu koja je brzo stigla, ali on je, prema mojoj procjeni, već tada bio mrtav. Radili su mu reanimaciju dvadeset minuta, ali nisu ga uspjeli vratiti u život. Bio je mrtav. Prestrašno mi je što sam za deset sekundi izgubila supruga. I dalje ne mogu vjerovati da ga nema', rekla je ožalošćena supruga.


Petrući je ove godine obilježio 40 godina karijere, a glumio je u brojnim predstavama, uključujući 'Tito u raju', 'Boj na Kosovu', 'Kladionica – naša najrazvijenija privredna grana', 'Brze pruge'... Bio je dio Indexovog pozorišta, radijskog programa na kojem je izgradio svoju karijeru i za koji je dobio nagradu Oskar popularnosti. Sudjelovao je i u programu radija Beograd za koji je često pisao tekstove, a surađivao je i s velikanima srpske estrade, među kojima su bili i Lepa Brena, Miroslav Ilić, Velimir Bata, Toma Zdravković... 

Najčitanije

Najnovije

loader