'Želimo da se toliko najedete na našim kućicama tijekom Adventa u Zagrebu da vam se na Božić neće dati jesti. To je smisao našeg slogana', govori chef Marin Medak. On i njegov bistro RougeMarin tijekom Adventa bit će poznati kao GrinčMarin, a na tri lokacije u Zagrebu te u svom lokalu Baba by RougeMarin nudit će sendvič Masni s vučenom janjetinom, desert Čupavac, crni čaj sa začinima O’čaj te razne slasne kobasice u pecivu, čiji vam recept donosimo.

Sastojci:

0,6 kg brašna T-550
0,4 kg pirea od buče
0,1 kg maslaca
0,02 kg soli
0,04 kg kvasca
0,1 kg šećera

Priprema:

Napravite pire od pečene muškatne tikve - pecite buču dok ne omekša pa žlicom izdubite pire iz nje.
Pomiješajte sve suhe sastojke u jednu zdjelu te sve mokre u drugu zdjelu. Kvasac aktivirajte u malo vode i ostavite na toplom da počne reakcija. Pire od buče dodajte u suhe sastojke zajedno s kvascem i dobro promiješajte. Nakon toga dodajte kvasac i po potrebi mlijeka (ovisno o pireu od buče). Miješajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu za kruh.
Tijesto pustite da se digne na toplome mjestu. Nakon što se tijesto digne, premjestite ga i podijelite na kuglice tako da svaka ima 120 grama. Kuglice tijesta oblikujte u lizike i slažite u lim za pečenje na masni papir. Poredajte lizike jednu do druge odvojene masnim papirom za pečenje. Pospite makom, tostiranim kimom i sušenom koricom limuna. Pecite na 200 °C otprilike 12 minuta (ovisno o pećnici).