Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celebrity

Leonardo DiCaprio optužen za težak zločin

Autor A.S.
Autor A.S.

Događaj koji je pogodio cijeli svijet

Izvor: Story

Američki glumac Leonardo DiCaprio u subotu je opovrgnuo tvrdnju brazilskog predsjednika Jaira Bolsonara da je pomagao u financiranju udruga navodno povezanih s požarima u amazonskoj prašumi. 'Premda zavređuju podršku, nismo financirali te organizacije', rekao je 45-godišnji DiCaprio u izjavi na Instagramu.

U svojem tjednom obraćanju u četvrtak Bolsonaro je optužio DiCaprija za 'suradnju povezanu s požarima u Amazoniji' doniranjem 500.000 dolara dobrovoljnoj vatrogasnoj udruzi koja je, kako je rekao, podmetala požare u ekološki osjetljivoj šumi kako bi privukla donacije. Premda tu tvrdnju nije potkrijepio dokazima, Bolsonaro je rekao da je DiCaprio izdvojio dio od 500.000 dolara za 'ljude koji su potpalili požare'.

'Budućnost je na kocki', istaknuo je DiCaprio. Poznati glumac, dugogodišnji aktivist za zaštitu okoliša, rekao je da je "budućnost tog nezamjenjivog ekosustava na kocki i ponosan sam što stojim uz skupine koje ga štite".

Izvor: Story

Obećao je nagradu za sve one u Brazilu koji rade na tome da 'spase svoje prirodno i kulturno blago'. Od 2018., dobrovoljna vatrogasna brigada Alter do Chao pomogla je vatrogascima u borbi protiv velikih požara u sjevernoj državi Para, uključujući nedavni požar u regiji Alter do Chaou u kojem je uništeno zemljište veličine oko 1600 nogometnih igrališta. Policija ih sumnjiči za podmetanje tih požara, a četvero članova uhićeno je u utorak i pušteno dva dana kasnije.

Istražitelji su rekli da su volonteri podmetnuli nekoliko požara kako bi prodali fotografije Svjetskom fondu za prirodu (WWF) u svrhu kampanje za povećanje međunarodnih donacija - uključujući i onu DiCaprija. Bolsonaro, zagovornik većeg komercijalnog iskorištavanja Amazonije, okrivio je nevladine organizacije za požare u kolovozu u kojima su uništeni ogromni dijelovi prašume.

Najčitanije

Najnovije

loader