Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celebrity

Nekoć fatalnu zavodnicu sada nitko ne može prepoznati

Autor I.K.K.
Autor I.K.K.

Totalno se promijenila

Izvor: Profimedia

BIla je fatalna zavodnica i seks simbol 80-ih godina, a danas je nitko ne bi prepoznao. Kathleen Turner potpuno je promijenila svoj izgled skoro 40 godina nakon početka njene slave, koja je eksplodirala nakon kultnog filma 'Tjelesna strast' iz 1981., javlja Mirror. Danas je 65-godišnja glumica i dalje je jedna od glavnih ikona Hollywooda i cijenjena umjetnica, a njen zaštitni znak definitivno je prepoznatljivi dubok i hrapav glas zbog čega su je mnogi uspoređivali s glumicom Lauren Bacall, koja je preminula prije pet godina. Osim filmova u kojima je glumila fatalne zavodnice, Kathleen je ostvarila i ozbiljnije uloge u filmovima 'Čast Prizzijevih' i 'Dragulj Nila', a ona i Michael Douglas imali su odličnu kemiju u pustolovnoj romantičnoj komediji 'Lov na zeleni dijamant'.

Kathleen Turner Izvor: Profimedia


'Proglasili su me seks simbolom, snaga moje privlačnosti zaista je godinama bila prednost kod dobivanja uloga, ali to uopće nije utjecalo na ono što ću ja odabrati. Izborila sam se za sebe unatoč izgledu', priznala je glumica i otkrila da joj je jedan od njenih najdražih trenutaka bio snimanje 'Lova na zeleni dijamant' s Michaelom Douglasom iz 1984. Otkrila je kako je tada s holivudskim zavodnikom zamalo imala aferu.

Kathleen Turner Izvor: ProfimediaNa vrhuncu njene karijere, sredinom 90-ih, dijagnosticiran joj je reumatoidni artritis i to ju je zaustavilo u snimanju filmova. Zbog terapije koju je morala primati, počela je dobivati na težini i potpuno promijenila svoj izgled.

'U to vrijeme nisu imali lijekove koji bi mogli zaustaviti razvoj bolesti', kazala je glumica koja se zbog bolesti odala alkoholu. Ipak, uspjela se kasnije riješiti te ovisnosti. Kako joj je artritis na neko vrijeme zakočio uspješnu karijeru jer se nije smjela puno kretati, glumica je počela davati glasove u crtanim filmovima, a jedan od najpoznatijih kojega je utjelovila je Jessica Rabbit iz filma 'Tko je smjestio zeki Rogeru?'.

Kathleen Turner Izvor: Profimedia

Na vrhuncu karijere, 1984. godine, udala se za biznismena Jaya Weissa, a tri godine kasnije dobili su kćer Rachel. No problemi u braku doveli su do njihovog razvoda 2007. godine, što joj je ostalo u gorkom sjećanju te je otad sama. 'Mislim da se ne želim ponovno udati', priznala je jednom prilikom.

U posljednjih 15 godina Kathleen je ostvarila niz upečatljivih uloga. Publika će ju pamtiti kao Chandlerovog oca transvestita iz serija 'Prijatelji', te po ulogama u 'Kalifornikaciji' i 'Reži me', a danas je imamo prilike gledati u serijama 'Dolly Parton's Heartstrings', 'The Kominsky Method' ili čuti u popularnoj animiranoj seriji 'Rick and Morty'.

Najčitanije

Najnovije

loader