Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najbolja nefinalistica iz ŽNV: 'Želim izgledati kao trenerica Maja'

Oglasila se nakon finalne emisije

Mirna Posavec Izvor: RTL

Mirna Posavec iz Donjeg Dragonošca javnosti je postala poznata kao jedna od kandidatkinja RTL-ovog showa 'Život na vagi', u koji je ušla sa 135 kilograma. Međutim, sada je lakša čak 51,8 kilograma. Iako nije 'dogurala' do finala jer je ispala u posljednjem izazovu, ova je studentica informacijske tehnologije ipak 'rasturila', pa je s izgubljenih 38.3 posto tjelesne mase osvojila titulu najboljeg nefinalista, odnosno osobe koja je izgubila najviše kilograma nakon izlaska iz kuće. S titulom je stigla i nagrada od 50 tisuća kuna, a za Story.hr Mirna je otkrila kako je će potrošiti, što ju je motiviralo da nastavi 'topiti' kilograme nakon izlaska iz showa, ali i je li dostignula svoju željenu 'kilažu'. 


'Osvajanje nagrade s jedne me strane iznenadilo, ali s druge nije. Znala sam da imam najbolji postotak od nefinalista kada sam izašla iz kuće. Bilo je samo pitanje je li netko od kandidata bio dovoljno ustrajan da skine više od mene', iskrena je ova 28-godišnjakinja. No, iako je skinula zavidan broj kilograma, otkriva nam, to joj još uvijek nije 'to to'. Želi, naime, skinuti još desetak killograma, a sada radi na povećanju mišićne mase kako bi se što više 'zategnula'. Njezina ciljana figura, priznaje, je onakva kakvu ima njezina trenerica iz showa Maja Ćustić. To će, ako nastavi ovim tempom, ova simpatična studentica zasigurno i ostvariti, jer joj motivacije ne nedostaje. 

'Nisam odustala od sebe i gubitka kilograma nakon izlaska iz showa jer mi je zdravlje na prvom mjestu. Više nije toliko ugroženo koliko je prije bilo, ali i dalje imam višak kilograma koji treba istopiti. U kući smo trenirali na jedan način, a vani sam se bavila onime što me opušta, pilatesom i yogom. Bilo je teže nego u emisiji jer vani imam obaveza, a u kući smo se brinuli samo da vježbamo i hranimo se zdravo', govori Mirna te otkriva je li koji put i 'pokleknula':

Bilo je obroka koji nisu dio zdravog jelovnika, no ne živciram se zbog toga

'Bilo je obroka koji nisu dio zdravog jelovnika, no ne živciram se zbog toga jer nakon što pojedem tako nešto, odmah se vratim na pravilnu prehranu. Kad bih morala izdvojiti hranu koju volim, to bi bio sladoled i lazanje', govori. Iako sada sve 'konce drži u svojim rukama', to nekada i nije bilo tako, a nas je zanimalo što se ulaskom u show promijenilo, s obzirom da se sama prije nije mogla riješiti viška nakupljenih kilograma.

'Nikad se nisam izgladnjivala. Čak ni kao pretila osoba nisam vidjela smisao u tome. Prije ulaska u show očito nisam imala sve posloženo u glavi. Proradio je neki klik i shvatila sam da ako želim živjeti, moram se brinuti o svom tijelu', rekla je. No, nije Mirna jedina koju je 'Život na vagi' itekako promijenio nabolje, a nama je otkrila i tko je, po njezinom mišljenju, napravio najveću transformaciju. 

'Najveću transformaciju je definitivno napravio Roko. Bio je osoba koja je jako voljela jesti i to velike količine hrane, a kretanje je bilo svedeno na minimum. Danas je to drugi Roko', rekla je Mirna koja, dodaje, ne bi ništa promijenila. Sve je, kaže, bilo kako je trebalo biti te je sada zadovoljna sobom i osobom kakva je postala. Osim načina razmišljanja, i naravno, prehrane, ulaskom u show i drastičnim gubitkom kilograma, priznaje Mirna, promijenio se i njezin stil odijevanja. 'Trenirke više ne nosim stalno, nego samo na treninzima. Konačno mogu nositi ženske traperice koje nisam nosila od osnovne škole'. Osim zdravlja i samopouzdanja, Mirna je osvojila i novčanu nagradu od 50 tisuća kuna, a novac će, kaže, potrošiti na obitelj, upisat će školu za pisanje scenarija, ali i na putovanja.

 Izvor: RTL

Popis mjesta koje bi željela posjetiti je, kaže, podugačak, ali ako bi morala izdvojiti jednu državu koju želi posjetiti, to je definitivno Indija. 'Sviđa mi se indijska kultura i arhitektura. Društvo će mi na putovanjima praviti netko od prijatelja, svi volimo putovati', rekla je. Za kraj nas je zanimalo što bi savjetovala ljudima koji se, baš kao ona nekad, bore s viškom kilograma koje nikako ne mogu skinuti.

Najbitnije je ne odustati od sebe

'Najbitnije je ne odustati od sebe. Često sam to radila i znam da je problem ustrajati u nečemu, pogotovo kad je teško na početku. Treba imati jasan cilj u glavi, zamisliti brojku i onda će biti lakše. Ako ne želite sami vježbati, uvijek postoje grupni programi gdje su ljudi jedni drugima motivacija. A ako treba, ja sam tu pa mi se osobe kojima nedostaje podrška mogu javiti. Zajedno smo jači'.

Tagovi

Magazin

Royals