Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celebrity

Gabrijela iz 'ŽNV': 'Umrijet ću u saznanju da sam se trudila smršavjeti'

Autor I.K.K.
Autor I.K.K.

'Zvali su me tenk, krava i prasica'

Izvor: Instagram

Brođanka Gabrijela Crnjac, natjecateljica prve sezone RTL-ova 'Života na vagi', u show je prije dvije godine ušla sa 183,7 kilograma kao najteža kandidatkinja. Iako nije pobijedila, strogi režim emisije pomogao joj je da 'skine' čak 54,7 kilograma. Iako danas ne otkriva brojke koje ugleda kada stane na vagu, simpatična 28-godišnja Gabrijela i dalje redovito trenira i pazi na prehranu. Želeći pomoći svima koji se, kao i ona, bore s prekomjernom težinom, hrabro je i iskreno na Instagramu podijelila intimnu ispovijed, u kojoj je otkrila kako je u mladosti zbog pretilosti bila izložena psihičkom maltretiranju čije posljedice i dan-danas osjeća.

Gabrijela Crnjac Izvor: Instagram screenshot

 'Debljina. Jedna stvar koja ti definira cijeli život. Nitko od nas nije debeo jer je težak zrak udisao. Ja sam od malena bucmasta. Jer sam voljela jesti. S godinama je to prešlo u problem. Veliki. Ne krivicom roditelja ili okoline. Kad je postalo kritično, vodili su me doktorima, te vidi štitnjaču, te ovo te ono. I ne. Zdravstveni problemi nisu bili uzrok. Jednostavno sam voljela jesti. Branili su mi. Ja sam jela po noći. No bila sam dijete, pa je okolini to bilo 'slatko'. Tko normalan bi i vrijeđao dijete od šest, sedam, osam godina? Problem je nastao u većim razredima osnovne škole. Kada više nisam bila bucmasta nego debela', započela je objavu Gabrijela.

Izvor: Story

 'Da. Debela. Zvali su me svakakvim pogrdnim imenima. Tenk, krava, prasica itd. Već tada sam počela i naučila glumiti ravnodušnost, a jako me pogađalo. Žrtva ismijavanja škole i ulice. Riječi izrečene u trenu, koje pamtiš cijeli život. Što sam više odrastala, to me više pogađalo. Umjesto da mršavim, ja sam utjehu tražila u hrani. Opet. Cijeli život je tako. Kreneš. Kile super idu dolje, većih problema u životu nemaš. Sve pet. Nešto loše se dogodi, bilo kakav stres, razočaranje, opet se vraćaš toj prokletoj hrani i u njoj tražiš utjehu. Korak naprijed, nazad dva. Godinama se borim s kilama. Godinama sam po dijetama. Izgladnjujem se. Ubijam u teretani. Pijem tablete za mršavljenje itd. Pravim se da nisam opterećena svojim kilama, pravim se da sam sretna osoba. S godinama te to pretvori u usamljenu osobu koja ne želi biti dio svijeta koji te ne prihvaća takvog kakav jesi, pa stvaraš svoj svijet. U kojem si sam. U kojem i dalje svaki svoj problem riješavaš kroz hranu', nastavila je Gabrijela.

Gabrijela Crnjac Izvor: Instagram

'Imam često loših dana kad ne vjerujem da ću ikada smršaviti i da je to normalno, i da mi je negdje tako zapisano. Jednom mi je jedna osoba rekla da problem debljine neću riješiti dok god u sebi ne riješim ono što me dovelo do kila koje imam. Ali, kako riješiti ono što vučeš godinama, a o tome ne pričaš. Ako nikada i ne uspijem smršaviti, barem ću umrijeti u saznanju da sam se trudila. Padala. Ustajala. Odustajala. Ustajala. I u krug. Tako da svi koji imate isti problem kao i ja. Pokušajte. Ako i ne uspijete, znate da ste probali', zaključila je iskrenu ispovijed bivša natjecateljica 'Života na vagi'.

loader