Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

'Najviše me strah da ne izvalim glupost'

Nakon brojnih uspješnih sezona u klubovima i reprezentaciji 36-godišnji Drago Vuković našao se u ulozi stručnog komentatora Europskog rukometnog prvenstva na RTL-u

  Izvor: RTL

Nakon brojnih uspješnih sezona, kako u klubovima u kojima je igrao, tako u hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji, 36-godišnji Drago Vuković prije nekoliko dana prvi se put našao u potpuno drukčijoj ulozi. Kao stručni komentator Europskog rukometnog prvenstva u RTL-ovu studiju, u novu avanturu upustio se u društvu dugogodišnjeg prijatelja i kolege s terena Petra Metličića, s kojim je osvojio šest medalja na velikim natjecanjima.
- Ne mogu reći da tijekom prve emisije nije bilo nimalo treme, ali mislim da sam dosad sve odradio opušteno te da Pero Metličić i ja nismo izgledali kao da smo u grču. Zapravo, iznenadio sam se kako funkcioniraju sustav prijenosa uživo i rad na televiziji. Kada gledam to sve od kuće, izgleda mi vrlo jednostavno, ali mislim da sam promijenio mišljenje - govori nam Drago koji se šali kako se cijelo vrijeme koncentrira da ne izvali neku glupost jer u prijenosu nema natrag.

 Drago Vuković Izvor: RTL


- Kada sam čuo da će i Pero biti stručni komentator, odmah sam pristao. Ipak je lakše biti uz nekoga koga poznaješ i s kim si dijelio teren. No ako izvališ neku glupost, sam si si kriv, tako da, s druge strane, i nije neko olakšanje - govori Splićanin koji ljubav prema sportu njeguje još od najranijeg djetinjstva.
- Sa četiri godine počeo sam igrati tenis. Eto, baš sam prije nekoliko dana u Splitu sreo Marija Ančića kojeg poznajem odmalena. Prije trinaeste godine počeo sam igrati rukomet. Tada se otvorio rukometni klub u kvartu Brda u Splitu, a brat blizanac Andrija i ja brzo smo postali njegovi članovi, no on se naposljetku ipak odlučio za nogomet koji i danas profesionalno igra - govori i s radošću se prisjeća djetinjstva i brata koji je vratar u Turskoj, gdje ga navijači obožavaju.
- Odrasli smo na ulici, nasuprot kuće bio je teniski teren na kojem smo provodili sate. Tada nije bilo tehnologije kao u današnje vrijeme i sve slobodno vrijeme provodili smo na ulici i treninzima. Bilo je to lijepo razdoblje jer igrališta nikada nisu bila prazna.

 Drago Vuković Izvor: Privatni album


Kada mu je bilo 18 godina, iz rodnog Splita zbog rukometa se preselio u Zagreb. Iako prvi odlazak od kuće većini bude najteži, Drago priznaje da mu je teže bilo kada je poslije u karijeri otišao u Njemačku.
- U Zagreb sam došao nakon srednje škole i naravno da je bio šok. I znate kako je to, prvi put odlaziš od roditelja, imaš slobodu pa misliš da možeš raditi što god ti padne na pamet - smije se ovaj beskompromisni borac, kako su ga ljubitelji rukometa od milja nazvali, koji je 2003. na Trgu bana Jelačića čekao reprezentaciju koja se vratila sa Svjetskog prvenstva iz Portugala sa zlatom, a samo godinu dana nakon toga ušao je u reprezentaciju i bio najmlađi član generacije koja je na Olimpijskim igrama u Ateni osvojila zlato.
- Sve mi se to tada činilo kao san, još su me i stavili u sobu s Ivanom Balićem. Lijepa su to sjećanja. Neki sam dan trčao na Marjanu i čuo pjesmu ‘Malo nas je, al nas ima’ pa su mi se vratila sjećanja. Naježio sam se jer nam je to bila himna na pripremama - priča Drago koji nam je priznao da je veliki emotivac pa je i poraze teže prihvaćao.
- Teško bih spavao, budio bih se nekoliko puta i razmišljao što je moglo bolje, drukčije. No sve je to dio sporta - kaže uspješni sportaš koji je prošlo ljeto otišao u sportsku mirovinu i vratio se u rodni grad, gdje se sada educira za trenera.
- Nakon 11 godina života u Njemačkoj, vratio sam se u svoju domovinu. Bilo mi je lijepo, ali nikada ne bih ostao živjeti ondje. Što zbog klime, što zbog obitelj jer želim da kći Laura, koja će uskoro proslaviti deveti rođendan, i četverogodišnji sin Petar idu ovdje u školu. Oni koji nisu živjeli vani ne shvaćaju kako je to. Ponekad nemaš ničiju pomoć, ne možeš s prijateljima i obitelji otići na kavu kad poželiš - govori Drago kojemu je najveća podrška tijekom cijele karijere bila supruga Blaženka, koja mu je i olakšala život u inozemstvu.

 Drago Vuković Izvor: Privatni album


No posljednje dvije godine Vuković je živio sam jer se njegova supruga s djecom vratila u Split kada je Laura krenula u školu.
- Oboje smo odlučili da je tako najbolje. Uvijek sam sve odluke donosio sa suprugom, s kojom sam 18 godina. Zamislite, pola života - smije se.
- Napokon uživam s obitelji kojoj sam se u potpunosti posvetio. Kćerkicu vodim na odbojku, klavir, ide i na njemački. Petar je još mali pa neka uživa u igri. Nastojim da što više vremena provodimo vani i da nisu ispred televizora. U Njemačkoj zbog klime to nije bilo moguće pa sam Lauri u sobi napravio trampolin. Trebalo ju je nekako zabaviti kada je bila kiša - zaključio je simpatični Dalmatinac kojeg bismo uskoro mogli pratiti i u ulozi trenera.

Magazin

Royals

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image