Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celebrity

'Kraljica' sevdaha ispunila svoj dugo priželjkivani san

Autor I.K.K.
Autor I.K.K.

'U sedmom je nebu'

Izvor: Instagram

Cijenjena sarajevska umjetnica Amira Medunjanin, koja svojim interpretacijama sevdaha, začinjenog s rockom, folkom i jazzom, već više od 15 godina oduševljava publiku u regiji i širom svijeta, ostvarila je svoj veliki san i ispunila dušu radošću. Naime, 47-godišnja glazbenica jedinstvenog izričaja i emotivno-hipnotizirajućeg glasa odmara svoje glasnice na dalekom Novom Zelandu, gdje su se snimali filmovi o 'Gospodaru Prstenova' i hobitima. Kako je ona velika ljubiteljica Tolkienovih romana, po kojima su filmovi napravljeni, itekako je uživala u posjeti pravom selu Hobbita s karakterističnim niskim kućicama s okruglim vratima, točnije setu na kojem se snimao filmski serijal o Hobbitima.

 'Jučer sam posjetila Hobbiton! Koliko pažnje je posvećeno svakom detalju i koliko je sve prelijepo se ne može opisati!!! Za Tolkienovog obožavatelja, ovaj dan bio mi je čist užitak', napisala je glazbenica, čiji su koncerti unaprijed rasprodani, svojim obožavateljima na Instagramu uz fotografije sa seta. Podsjetimo, Amira je prošle godine održala dva rasprodana koncerta u zagrebačkom Lisinskom. Zaslužna je za popularizaciju sevdaha u svijetu, a svjetska glazbena scena će je pamtiti po, i od publike i od kritičara, hvaljenom albumu 'Damar', koji je Transglobal World Music Chart svrstao među 40 najboljih 2017. godine.


Amira je poznata i po tome što nerijetko zna zaplakati dok izvodi pjesme. 'Sevdalinke su pjesme o ljubavi. I, kao u svakoj ljubavi, može vam biti lijepo kao nikada, a možete se i strašno napatiti. A ljubav, kada je sretna, ne doživljava se tako duboko kao neuzvraćena ili nesretna ljubav. Tada je svaka minuta, svaki sat težak za preživjeti, sve dok to čovjek nekako ne preboli. A ima i onih koji to ne prežive. Na kraju, svi smo od krvi i mesa i nitko od nas nije imun na ljubav. A bol i tuga nekada vas moraju pronaći, sve je to sastavni dio života. Stihovi nekih pjesama koje izvodim toliko su snažni da ih svaki put ponovno proživljavam', protumačila je jednom prilikom.

Najčitanije

Najnovije

loader