Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celebrity

Otkrio da si je pokušao oduzeti život: 'Svake noći sam se budio u isti sat'

Autor N.R.
Autor N.R.

Nitko nije znao da se radi o toliko ozbiljnim problemima

Izvor: Instagram

Nekada jedan od najboljih NBA košarkaša Ben Gordon nedavno je s javnosti podijelio potresnu ispovijest. Naime, ovaj 36-godišnjak ispričao je u videu za serijal 'Players Tribune' kako se tijekom karijere borio s psihičkim problemima, koji su ga odjednom zahvatili. Kako i sam govori, bilo je trenutaka kada je pomišljao i na samoubojstvo, zbog čega je shvatio kako mora potražiti pomoć. U spomenutoj snimci prisjetio se najmračnijih misli i objasnio zašto se nekada osjećao kao 'mrtav čovjek koji hoda'. 

'Izgubio sam svoju karijeru, identitet, obitelj, sve istovremeno. Bio sam manično depresivan. Nisam jeo. Nisam spavao, a kada to kažem, riječ je o potpuno novom pojmu nesanice. Svake noći bih se budio u isto vrijeme, kao sat. A onda bi demoni izašli van. Kada ste budni noću i kad je sve tiho, a vi ste sami, onda se susretnete sa svojim najdubljim mislima i tada tama počinje preuzimati psihu. U tom trenutku se već nisam osjećao živim. Osjećao sam se kao dio podzemlja, iskreno. Sjećam se jedne noći na mostu s prijateljem. U tom trenu sam mu rekao: Bez šale, mislim da sam mrtav. Ne, stvarno, nemoguće da je ovo pravi život. Mrtav čovjek koji hoda', započeo je pričati i prisjećati se najtamnijeg trenutka u kojem je ozbiljno pomislio na samoubojstvo.

Nažalost, u jednom trenutku njegove misli prerasle su u djelo. 'Uzeo sam stolac i objesio se. Bijeg, toliko je jednostavno. Tek što sam pomislio kako će mi glava eksplodirati, tada me pogodilo, ni od kuda, kao nikada prije', prepričava nemilosrdan događaj i govori kako je u tom trenutku osjetio da zapravo ne želi umrijeti, već ubiti strah koji je prisutan. 'Spasi se, sačekaj i stani', govorio je sam sebi u presudnim minutama. 

Tek što sam pomislio kako će mi glava eksplodirati, tada me pogodilo

Upravo taj bijes koji mu se skupljao u mislima, nekoliko je puta izašao na vidjelo u javnosti. Iako mu je bilo teško priznati da ima ozbiljan problem, posustao je nakon što je nakon nekoliko ispada završio u psihijatrijskoj bolnici. Unatoč tome što se na početku opirao, shvatio je da je u redu što mu je potrebna pomoć.

'Prihvatio sam da sam drugačiji i da je to dobro. Rekao sam sebi: 'Ne moraš biti savršen, navike koje su te uvele u NBA ne prenose se u svakodnevni život. Ne moraš težiti savršenstvu, samo miru i prihvaćanju sebe'', ispričao je u nadi da će njegova priča nekome tko se bori s istim problemima, barem na neki način pomoći. 

Tagovi

loader