Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celebrity

Mirjana Mikulec: 'Četrdesete su mi donijele više samopouzdanja'

Autori A.S. H.P.
Autori A.S. H.P.

Domaća dizajnerica sasvim iskreno

Izvor: Instagram

Mirjana Mikulec, jedna od najpoznatijih domaćih dizajnerica interijera, proslavila je svoj 44. rođendan, a tom prigodom s obitelji je otputovala u glavni grad Francuske, Pariz. Igrom slučaja, dogodilo se da drugi rođendan za redom slavi baš ondje. Samo za Story.hr, Mirjana je otkrila kako su se ovoga puta, njezin suprug te kćeri Matea i Mia proveli ondje, što misli o otvorenom otkrivanju godina i što ju je ovo desetljeće naučilo. 

Mirjana Mikulec Izvor: Privatni album

Gdje u Parizu i s kim ste proslavili svoj 44. rođendan?

Zadnjih par godina uveli smo običaj da slavimo rođendane negdje van Hrvatske, a poklopilo se da smo u Parizu dvije godine za redom. Obožavam taj grad, tako da se uvijek rado vraćam. 44. rođendan sam dočekala s obitelji i prijateljima koji žive u Parizu, a moj studio Mirjana Mikulec interijeri tamo uređuje i jedan stan tako da je bilo više razloga za posjet Francuskoj.

Mirjana Mikulec Izvor: Privatni albumJe li Vam ovo prvi put u Parizu? Ako jeste, kako Vam je udahnuti dašak Pariza?

Kao što sam već rekla, Pariz je grad u koji se uvijek rado vraćam. Inspirirana sam arhitekturom, interijerima, stilom Parižanki, uživam i u gastronomiji – velika sam ljubiteljica puževa i foie gras-a! Ovaj put nisam mogla propustiti ni izložbu pionirke modernog dizajna Charlotte Perriand koja je postavljena zahvaljujući Foundation Louis Vuitton. Ako se nađete u gradu, a ljubitelji ste dizajna kao i ja, svakako preporučujem pogledati.

 Imate li omiljena mjesta koja posjećujete dok ste tamo?

O da, kako ne! Uživam u svemu lijepome, tako i u Parizu! Volim vidjeti što je novo u najpoznatijoj robnoj kući Galeriji La Fayette, navečer obavezno posjetimo burlesku i kabare spektakl koji nudi Lido de Paris, a volim i umjetnost tako da po novu dozu inspiracije odlazim u – muzeje!

Mirjana Mikulec Izvor: Privatni album

 Otvoreno ste napisali da slavite 44. rođendan, ponosite se svojim godinama što je, dakako, pohvalno. Smatrate li da žene trebaju više govoriti ili pisati o tome?

Nemam potrebu skrivati svoje godine. Iako mi se ponekad čini kao da su preletjele i došle preko noći. Ipak mislim da se dobro nosim s njima. Četrdesete su mi donijele više samopouzdanja, osim toga, svjesnija sam pa i više brinem o sebi i svojem zdravlju. Imam još puno ideja i planova koje želim ostvariti, pa su i to razlozi koji me guraju naprijed i ne daju mi da odustanem.

Mirjana Mikulec Izvor: Privatni album

 Napisali ste na Instagramu kako ste nakon rođendanskoga vikenda posebno inspirirani raskošnim interijerima i materijalima. Što biste izdvojili kao nekakvu posebnost francuskog dizajna?

Volim francuski stil jer vješto kombinira tradicionalne i suvremene elemente. Sve izgleda elegantno, ugodno , ali ne i pretenciozno. To je stil kojem i sama težim.

Što je za Vas sljedeće u ovoj godini, koji su planovi za budućnost?

Ideja je puno, no ako u nešto vjerujem, onda je tu ulaganje u znanje. Cilj je školu za dizajn interijera koju smo otvorili na jesen podići na još jedan viši nivo, tako da trenutno radimo na tome. Osim toga, radimo i na širenju franšize Mirjana Mikulec Interijeri u susjednim zemljama, razvijamo i novu liniju proizvoda koji će više ići u smjeru premium limitirane kolekcije… puno je ideja, tako da se svemu tome iskreno radujem, no idemo redom, sada sam fokusirana na novu sezonu emisije o interijerima InDizajn s Mirjanom Mikulec kojoj je ovo već 17. sezona! Malo smo sve skupa osvježili, a nove interijere nikako ne propustite 29. ožujka na RTL-u.

Mirjana Mikulec Izvor: Privatni album

Najčitanije

Najnovije

loader