Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

'Mačku bih usporedio s mega popularnom influencericom Kylie Jenner'

Razgovarali smo s omiljenim plesačem

 Izvor: Instagram

Marka Mrkića, 27-godišnjeg plesača, studenta, blogera i vlasnika plesne škole 'Lijeva&Desna' te odnedavno i voditelja Nove TV, publika je upoznala u HRT-ovom 'Plesu sa zvijezdama'. Svestrani Marko od pojavljivanja na malim ekranima zapeo je publici za oči, te ne čudi da je u kratkom roku stekao i velik broj pratitelja na društvenim mrežama, gdje svakodnevno dijeli brojne simpatične situacije iz svog privatnog života. Svi koji prate Marka, zasigurno su vidjeli i Refi, simpatičnu bijelu mačku koja često krasi Instagram profil ovog plesača. Nedavno je otkrio i da Refi ima specifičan i istančan ukus. Primjerice, vodu pije isključivo na stolu, i to iz čaše u obliku štikle. Simpatičan Marko pobliže nas je upoznao s ovim četveronošcem, otkrio kako ju zovu on i njegova djevojka Antea Franjić, ima li još neke 'mušice', ali i što to povezuje Refi i Kylie Jenner.

Tko je Refi? Kako je završila kod vas?

Mačka s Instagrama je zapravo od moje sestre i njenog dečka. Živi s njima u stanu, ali njih dvoje često putuju, pa je za to vrijeme netko treba čuvati. Zato smo cura i ja zaključili da je jednostavnije na nekoliko tjedana preseliti k njima u stan, da ne traumatiziramo mačku s preseljenjem. I naravno, jer im onda pojedemo svu hranu u stanu. Radi se o britanskoj kratkodlakoj mački, zove se Refi, ali ne znam da ju je itko od nas dvije ikad tako oslovio. Za nas je Maca.

Kako ste uopće otkrili da želi piti samo iz određene čaše i baš na stolu?

To je zapravo skužila moja sestra, jer jedno vrijeme uopće nije htjela piti vodu, osim kad bi joj stavila vodu na stol. Vjerojatno bi pila i iz zdjelice, ne znam, ali u tom trenutku joj je ona valjda nasula u tu čašu 'na štiklu' i tako je to ostala Macina čaša. 

Najzabavnija je stvar gledati je kako kao grofica pije iz čaše na štiklu

  Netko nam je nakon prvog storyja gdje pije sa stola rekao da je mačkama navodno ostalo iz divljine to da ne piju vodu koja je pokraj hrane, odnosno leša, jer je zagađena. Ne znam koliko to 'drži vodu', ali nam je definitivno najzabavnija stvar gledati je kako kao grofica pije iz čaše na štiklu. 

 Izvor: Instagram

Ima li Maca još hirova?

Osim toga, ima standardne mačje hirove. Žica hranu u šest ujutro, pa je pomiriše i ne jede odmah, kad netko pozvoni' šmugne' u sobu i odbija se pojaviti više (vjerojatno zna da tko god dolazi će je maziti i gnjaviti), često 'raskupusa' rolu toalet papira i ima momente ludila gdje šprinta kroz stan u gluho doba noći. Standardno.

Ima momente ludila gdje šprinta kroz stan u gluho doba noći

Kako se slaže s drugim životinjama?

Mi u stanu gdje živimo nemamo kućne ljubimce, ja kod dvorane svoje plesne škole Lijeva&Desna imam vjerojatno nečiju mačku iz kvarta koja nam se zna pridružiti na tečaju. No, pas mojih roditelja je upoznao Refi, nisu baš najbolje prijateljice haha.

Što jede? Odaziva li se na svoje ime?

Nekad mi se čini da je užasno izbirljiva, a onda je vidim kako pojede list. Odaziva se na naše vapaje samo kad su popraćeni šuškanjem hrane, ali mislim da kuži kad joj se netko obraća. Pogotovo piskutavo dovikivanje 'Macaaaa' nagradi okretanjem glave i zamahom repom. Voli 'pričati', tako da se znamo napričati s njom. Relativno nervozno mijaukanje možete od nje čuti kad joj ja ili Antea pjevamo, primjerice.

Nekad mi se čini da je užasno izbirljiva, a onda je vidim kako pojede list

Kada biste morali usporediti njezin karakter s karakterom jedne osobe iz svog života, koja bi to bila?

Ne znam iskreno s kim bih ju usporedio od osoba koje znam, ali ako bi izabrao celebritija bila bi sigurno neka mega influencerica tipa Kylie Jenner.

 Izvor: privatna arhiva

Jeste li više 'cat person' ili 'dog person'?

Ne znam ni sam. Djevojka i ja bismo najradije udomili dva psa i dvije mačke, to nam se čini kao idealan omjer za sreću, ali moramo sagledati i neke objektivne stvari - stvarno smo rijetko doma, uglavnom radimo po cijele dane, nerijetko i vikendima, pa ne želimo životinje osuditi na naš stil života. Jednog dana možda bude bolja situacija za to, ali zasad uživamo u poslu i u povremenom čuvanju sestrine Refi.

 Izvor: Instagram

 Izvor: Instagram

Tagovi

Magazin

Royals