Američki filmski producent, 67-godišnji Harvey Weinstein, već u ponedjeljak izbjegao je prve zatvorske dane odlaskom u Bellevue bolnicu na Manhattanu. Naime, nakon što je proglašen krivim za počinjenje kaznenog seksualnog čina nad jednom ženom i silovanje druge žene, Harvey se požalio na bolove u prsima. 

Weinstein hitno hospitaliziran
Profimedia 

Nakon dolaska hitne pomoći, piše Deadline, Harvey je zahtijevao isključivo profesionalan tretman te pomoć najbolje njujorške bolnice. Dodali su kako na temelju informacija od producentu bliskog izvora, saznaju da Weinstein već neko vrijeme ima problema sa srcem i viskom krvnim tlakom. Nije poznato koliko će 67-godišnji Weinstein boraviti u Bellevue bolnici. Međutim, uz ambulantu koja postoji u zatvorskom kompleksu u koji će Weinstein biti smješten, dvojbeno je da će isti u ovoj bolnici biti više od jednoga dana, ako ne i nekoliko sati. Odvjetnici Weinsteina izrazili su zabrinutost za zdravlje svojeg klijenta i traže da se ovakva situacija riješi što prije.

Weinstein hitno hospitaliziran
Profimedia 

Podsjetimo, suočavajući se s potencijalnom kaznom većom od 25 godina, Weinsteinu je u ponedjeljak određen pritvor nakon što ga je porota od sedam muškaraca i pet žena proglasila krivim za dva od pet krivičnih djela. Harveya će 11. ožujka 2020. osuditi 71-godišnji sudac Vrhovnog suda, James Burke.