Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NEZABORAVNA VEČER 'Bilo je suza, lijepih riječi, podrške i smijeha'

Autor N.R.

Sve je vrvilo vječnim životnim optimizmom i nadom

 Izvor: John Pavlish

Sinoć je sukladno prilikama u kojima trenutno živimo virtualno putem servisa Zoom predstavljena izložba 'Faces, Places, Spaces' - autorski projekt PRiredba studija i fotografa Ivana Pavliša (poznatijeg kao John Pavlish) koja je nastala beskontaktno putem video poziva. Kako bi se prekinula monotona svakodnevica iz naših domova, fotograf je iskoristio mobilni uređaj glumica kao sredstvo, kako bi svojim foto aparatom uspio zabilježiti sliku na svom računalu. Autor je kompozicijski u svaku fotografiju uklopio i dio zaslona svoga računala te tako upotpunio proces nastajanja svake fotografije, smještajući fotografiju glumice u okvir medija komunikacije. Kakav je bio osjećaj biti dio ovakvog projekta, za Story.hr su otkrile glumice Nataša Janjić Medančić, Ivana Roščić i Bojana Gregorić Vejzović. 

Pogledajte

02:14
Virtualno predstavljena izložba Faces, Places, Spaces
Autorski projekt Priredba studija i fotografa Ivana Pavliša
Izvor: PRiredba
Izvor: PRiredba

Kroz jedanaest intimnih crno bijelih fotografija, ispričana je osobna priča svake od njih čiji je pokretač bila čista emocija i težak period kroz koji svi prolazimo. Glumice Iva Mihalić, Nataša Janjić Medančić, Ivana Roščić, Bojana Gregorić Vejzović, Jelena Veljača, Leona Paraminski, Petra Kurtela, Tena Nemet Brankov, Tara Thaller, Judita Franković Brdar i Lana Barić pozirale su poznatome fotografu u intimi vlastitoga doma.

john pavlish Izvor: John Pavlish

'Iako smo u vremenima kad se komunikacija s dragim ljudima svela na sve tehnološke mogućnosti koje su nam dostupne, prvi put koristim ovu aplikaciju za ovakvu priliku i moram priznati da je bilo jako neobično i zaista dirljivo da se izložba fotografija u društvu mojih poznatih i dragih kolegica može i tako održati. Vlatka Kolarević moderirala je zaista sjajno, svaki od sudionika imao je svojih pet minuta za osvrt, bilo je suza i lijepih riječi, podrške i smijeha. John Pavlish napravio je svojevrstan dokument vremena i svaka od njegovih fotografija uspjela je prenijeti emociju situacije u kojoj se svi nalazimo, a način na koji je nastalo, fotografiranjem ekrana i seta koji je udaljen kilometrima i van njegove kontrole, dobio je novi nivo estetike', ispričala nam je Nataša Janjić Medančić, jedna od 11 muza obožavanog fotografa.

ivana roščić Izvor: John Pavlish

Uz nju, u ovom je projektu između ostalih, sudjelovala i Ivana Roščić, za koju je ovo bilo posebno iskustvo. 'Kao i mnogi, nakon strašnog potresa otišla sam iz Zagreba, tako da nisam fotografirana u svom domu, nego kod suprugovih roditelja u Tučepima. Kako sam prije mjesec dana imala tešku operaciju, umjesto nakita nosim štake. Bila sam znatiželjna kako će sve to skupa izgledati, ali s Ivanom sve je bilo opušteno i brzo. Svaka od nas je donijela svoj neki svijet i to je ono najljepše', rekla nam je Ivana i otkrila da se dobro oporavlja nakon operacije koljena. 

bojana gregorić vejzović Izvor: John Pavlish

Bojana Gregorić Vejzović nam priznaje kako nije mogla suspregnuti suze kada je ugledala sve kolegice i prijateljice. 'Dok smo radili fotke John i ja, zapravo smo se zabavili kroz smijeh. Kod nas doma potres je oštetio zidove pa je dosta toga privremeno na podu. Teško je bilo pronaći u toj gunguli prostor za fotku, ali uspjeli smo. Sve fotografije su prekrasne. Ima u njima puno sjete i iščekivanja. Živim u nadi da ćemo uskoro ovu pandemiju zajedno pobijediti disciplinom i vratiti se svojim poslovima. Neće biti laka egzistencija u nadolazećem vremenu, ali samo neka je zdravlja i sve ćemo prebroditi', rekla nam je emotivna glumica. 

Unatoč svim preprekama Ivan nije skrivao svoju sreću i zadovoljstvo finalnim fotografijama koju su snažne i gotovo opipljive. Ovaj projekt dokaz je kako u ovim izazovnim vremenima jedino kreativnost i emocija su ono što nam nitko ne može oduzeti i da najveće krize i poteškoće rađaju neke od najboljih ideja.

Magazin

Royals