Proslavljeni američki glumac, 55-godišnji Keanu Reeves, nikada nije javno govorio o svom ljubavnom životu. Međutim, u studenome prošle godine sve je iznenadio kada se u Los Angelesu na 'LACMA Art + Film' gali pojavio s 46-godišnjom umjetnicom Alexandrom Grant, ne skrivajući zaljubljeni pogled. Međutim, mnogi obožavatelji tada su 'bez dlake na jeziku' kritizirali njegovu odabranicu, tvrdeći zlobno da mu, zbog sijede kose, ona izgleda kao - majka. Sada je ovaj par još jednom iznenadio javnost jer, ako je vjerovati pisanju tabloida Woman's Day, Keanu i Alexandra se se u tajnosti zaručili, a uskoro staju i pred oltar.

Naime, navedeni medij piše kako su sretne vijesti o zarukama podijelili još u veljači, i to na 'No Makeup Partyju' kojeg je organizirala glumica Gwyneth Paltrow, a vijest su prvi saznali okupljene kolegice, među kojima su i Demi Moore, Kate Hudson i Rachael Zoe. 

Alex je u početku vijesti držala samo za sebe, ali nije više mogla skrivati svoje uzbuđenje

  'Alex je rekla prijateljicama da ju je Keanu zaprosio u svom domu u Hollywoodu na njezin rođendan na Staru godinu, nakon što joj je priredio večeru na kojoj im je kuhao njegov omiljen chef', rekao je izvor blizak ovim navodno budućim supružnicima, pa nastavio: 'Alex je u početku vijesti držala samo za sebe, ali nije više mogla skrivati svoje uzbuđenje i na tom je partyju svima ponosno pokazala svoj blještavi prsten'.

Nadalje, par je već i u ozbiljnim pripremama za taj poseban dan kada će jedno drugome izgovoriti sudbonosno 'da'. 'Rekla je prijateljima da želi skromno vjenčanje. Planiraju se ženiti na Havajima, a prisutni će biti tek oni i nekoliko svjedoka', tvrdi izvor koji zna i kako su njezine prijateljice reagirale kada im je Alex napokon otkrila sretne vijesti. 'Kate Hudson je rekla da to moraju proslaviti, Gwyneth je počela plesati oko nje, dok je Demi Moore priznala kako je njezino skromno vjenčanje s Ashtonom Kutcherom bilo posebnije nego velika ceremonija kada se udavala za Brucea Willisa 1987. godine'.

Inače, iako je Keanu danas jedan najtraženijih glumaca u Hollywoodu, sretnoj ljubavi s Alex prethodile su dvije velike tragedije. U 1998. godini zaljubio se u glumicu Jennifer Syme, a već iduće godine njegova djevojka izgubila je njihovo dijete u osmom mjesecu trudnoće. Godinu i pol dana kasnije, Jennifer je poginula. Vraćala se drogirana s partyja njihovog prijatelja, pjevača Marilyna Mansona te se zabila džipom u tri automobila.