Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celebrity

'Jedva čekam povratak u potpunu normalu'

Autor Nikolina Kunić
Autor Nikolina Kunić

Sasvim iskreno

Izvor: Instagram

Od kolijevke pa do groba najljepše je đačko doba. No je li to doista tako? Iako bi se većina odraslih suočena sa svom težinom i odgovornostima koje nosi riječ ‘odrasli’ odmah složila s tom tvrdnjom, mnogi roditelji i školarci posljednjih bi tjedana itekako mogli debatirati o tome. Suočeni s novim izazovima zbog pandemije koronavirusa - a jedan je od njih i virtualna nastava - građani Lijepe Naše, ali i drugih zemalja, morali su se preko noći oprostiti od školskog sustava koji smo dotad svi poznavali i prilagoditi se gomili promjena. I to ne samo djeca nego i roditelji. Svoj uvid u cijelu situaciju dala je i Mirna Maras Batinić koja je u prošlom braku s fitness trenerom Mariom Valentićem dobila sina Niku, trenutačno učenika četvrtog razreda.

'Iako sam se u početku bojala kako će cijela priča s TV nastavom funkcionirati, moram priznati da su to odlično odradili, a koliko vidim, djeca su je dobro prihvatila, barem moj Niko. Kada se škola prebacila na televiziju i internet, još sam radila, svaki dan od 9 do 17 sati, kao i Mario, pa smo odlučili kako je najbolje da Niko ode kod bake u Petrinju gdje neće cijele dane biti sam. Moram zahvaliti baki i djedu na svemu, zaista su nam mnogo pomogli. Nakon drugog tjedna nastave trebali smo Niku vratiti kući, ali je donesena odluka o zabrani putovanja u druge županije, pa je Niko ostao kod bake.

Ipak moram priznati da jedva čekam povratak u potpunu normalu

 Dane provodimo tako što se nakon škole na televiziji čujemo i prođemo ono što su učili. Kada učiteljica pošalje zadaću, proslijedim je Niki, a kad je riješi, pošaljem je učiteljici na pregled. Često razgovaramo i videopozivom pa prođem s njim sve što treba. Uglavnom, ovo je vrlo izazovno vrijeme za sve, ali Niko kaže da njemu ovaj način rada odgovara, ne žali se. Ipak moram priznati da jedva čekam povratak u potpunu normalu. A kad je riječ o povratku u školu, podržavam to ako se u školi osigura sve potrebno i, naravno, ako situacija ostane ovakva kakva je sad', zaključuje na kraju Mirna.

Izbor Urednika

Royals