Od kolijevke pa do groba najljepše je đačko doba. No je li to doista tako? Iako bi se većina odraslih suočena sa svom težinom i odgovornostima koje nosi riječ ‘odrasli’ odmah složila s tom tvrdnjom, mnogi roditelji i školarci posljednjih bi tjedana itekako mogli debatirati o tome. Suočeni s novim izazovima zbog pandemije koronavirusa - a jedan je od njih i virtualna nastava - građani Lijepe Naše, ali i drugih zemalja, morali su se preko noći oprostiti od školskog sustava koji smo dotad svi poznavali i prilagoditi se gomili promjena. I to ne samo djeca nego i roditelji. Svoja iskustva s nama je podijelio i glumac Goran Grgić čije najmlađe dijete, sin Lovro, pohađa prvi razred srednje škole.

Domaći glumac tvrdi: 'U izvanrednim smo okolnostima najbolji'
Arhiva 

'Mnogima se u ovim novonastalim okolnostima ustaljeni životni ritam pretvorio u noćnu moru, od skupljanja djece iz inozemstva, izolacije u vlastitom domu, srušenog doma, izgubljenog posla, neizvjesne budućnosti do stresne sadašnjosti. Da nam je netko prije nekoliko mjeseci dočarao današnji scenarij, pretpostavili bismo da bi u zapletu priče nastao kaos. No bez obzira na to što danas živimo u tom filmu, otkrili smo neke nove heroje koji su to spriječili. Pokazalo se da se najbolje snalazimo u izvanrednim okolnostima. Nije se čekalo da preslikamo rješenja drugih, nego se krenulo metodom koju danas preslikavaju upravo oni koji su nas svojom superiornošću uvijek pokušavali fascinirati.

Vjerujem da su se mnogi učitelji, đaci i roditelji našli u problemima kako savladati nove tehnologije, kako komunicirati i prilagoditi školske programe novonastaloj situaciji, ali škola nije stala

 Iako nam se još svako malo zatrese tlo pod nogama i klecnu nam koljena kad čujemo nove izvještaje, TV i online nastava funkcioniraju zadivljujuće stameno. Vjerujem da su se mnogi učitelji, đaci i roditelji našli u problemima kako savladati nove tehnologije, kako komunicirati i prilagoditi školske programe novonastaloj situaciji, ali škola nije stala. Znam nastavnike koji su cijele dane ispred računala kako bi se svakom učeniku podjednako posvetili, roditelje koji svakodnevno prolaze gradivo s djecom, ali i učenike koji su se našli u teškim okolnostima te se nose s tom situacijom kao veliki. Naš srednjoškolac sam rješava svoje obveze. Kaže da ima dosta zadataka koje mora rješavati, ali ima dovoljno vremena i za sve ostalo što ga, u njegovim godinama, zanima', ispričao je Goran.