Zbog pandemije koronavirusa karijera mu je trenutačno na čekanju, a prvi je put morao i odgoditi proslavu svog i sinova rođendan. Naime, zadarski glumac Ivica Pucar 5. svibnja navršio je 45 godina, a njegov jedinac Ivan sredinom svibnja proslavit će četvrti rođendan. Iako neće biti velike fešte, rođendane će svakako obilježiti u krugu obitelji.
- Rođendani će biti izolacijski, ali ništa manje raspjevani i veseli. Najveća je briga hoće li dostava doći na vrijeme, odnosno hoće li Ivanu stići darovi naručeni putem interneta - ispričao nam je Ivica, koji se posljednjih tjedana u izolaciji potpuno posvetio obitelji - supruzi Nikolini, inače profesorici latinskog jezika, i sinu Ivanu.
Iako vrijeme uglavnom provode u svom zagrebačkom domu, nerijetko izlaze u šetnju pridržavajući se svih propisanih mjera sigurnosti.

'Ivanov i moj rođendan bit će raspjevani i veseli'
Robert Gašpert 

- Pokušavamo ne kukati, prihvatili smo ovu situaciju ovakvom kakva jest i trudimo se biti maksimalno kreativni u postojećim uvjetima. Kako Ivan ne ide u vrtić, sve je više-manje podređeno njemu. Izmišljamo sve moguće igre kako bi mu svakodnevica bila što zanimljivija i ljepša. Najzabavnije mu je kada nas dvojica idemo, kako on to kaže, ‘raditi gluposti’. Nažalost, kazališta ne rade, snimanje serije ‘Drugo ime ljubavi’ naprasno je zaustavljeno pa sam doma. Vježbamo u stanu, puno hodamo držeći se uputa Stožera civilne zaštite i jedemo zdravije nego inače - objašnjava član Gradskog dramskog kazališta Gavella čijem se ansamblu pridružio tek prošle godine.

'Ivanov i moj rođendan bit će raspjevani i veseli'
Robert Gašpert 

U tom je razdoblju imao priliku igrati u samo jednoj predstavi, ali itekako hvaljenoj i uspješnoj - ‘Kiklopu’. Taman se počeo uhodavati u suradnju s novim ansamblom kada je kazalište zatvoreno.
- Prošla je kazališna godina bila odlična. ‘Kiklop’ je najbolja predstava, ansambl predstave super me prihvatio, dvorana je svaki put bila puna… Veseli me i jedva čekam da se svi vratimo u kazalište. U Varaždinu sam igrao Kowalskog u ‘Tramvaju zvanom čežnja’ s odličnom ekipom na čelu s Valentinom Turcu. Zapravo, tek sada vidim koliko mi nedostaje i koliko volim kazalište - kaže televizijski i kazališni umjetnik kojega trenutačno gledamo i u uspješnim projektima na malim ekranima, seriji ‘Drugo ime ljubavi’ Nove TV, ali i u prve dvije sezone HRT-ih ‘Novina’, prve hrvatske serije koja se emitira na Netflixu.
- Snimanje serije ‘Drugo ime ljubavi’ završilo je, nažalost, nešto ranije zbog pandemije, ali ekipa je uspjela zaokružiti priču. Bit će nešto manje epizoda, ali to ne znači da obožavatelji neće i dalje uživati. ‘Novine’ su, pak, posebna priča. Dalibor Matanić napravio je svjetsku seriju. Kada su se ‘Novine’ pojavile na Netflixu, javili su mi se rođaci iz Australije koje nikad nisam vidio uživo, oduševljeni su serijom. Javio mi se i jedan rođak iz Bostona koji inače ima tvornicu za proizvodnju medicinske opreme. Pobožno je pogledao obje dostupne sezone i počeo mi je analizirati seriju, postupke redatelja, poetiku serije... Vidim da mu to ide dosta dobro, a onda mi je rekao da se bavi glumom od srednje škole i da je snimio neke filmove, a prošle je godine glumio s Donom Johnsonom, Chazzom Palminterijem… Mislim si: „Ajde, čovjek je statirao“, ali kaže on da je imao dvije scene s Donom i tri s Palminterijem. O, majko mila! Pitao sam ga kako trenutačno ide proizvodnja medicinske opreme. Nezainteresirano mi je rekao da rade u tri smjene, 24 sata i da nije loše, a potraje li pandemija, zaradit će i za blockbuster. Rođače, javim se onda! No problem! Nadam se da razumije koliko je ‘rođak’ važna relacija u Hrvata… Inače, snimanje serije ‘Novine’ bilo je posebno, odlična atmosfera, ma sve… Meni je to bio važan iskorak na mom putu ispred kamere. Nakon te serije stekao sam dodatno samopouzdanje i veselim se unaprijed ako ću opet imati priliku raditi s Dadom - ispričao nam je Ivica koji je ovog proljeća trebao početi raditi i na nekim drugim projektima, ali sad je sve na čekanju.

- Sve je stalo, dva kazališna projekta, snimanje serije Vinka Brešana, bilo je još nekih pregovora… Ali dobro, što je tu je, bit će bolje - optimističan je.
Stoga nismo mogli ne upitati ga za kraj što će prvo napraviti kada se situacija koliko-toliko smiri, čemu se veseli, čega se zaželio.
- Ne mogu se sam sa sobom dogovoriti što ću prvo napraviti. Nedostaju mi prijatelji… Ma ne znam, nedostaje mi sloboda da mogu napraviti ono što želim i kada želim - poručuje glumac.