Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celebrity

'Preminula mi je majka i to mi je bio dodatni udarac'

Autor Nikolina Kunić
Autor Nikolina Kunić

Sasvim iskreno

Izvor: Profimedia

Nakon dramatičnog raspleta u drugoj sezoni serije ‘Ubojstvo u Walesu’, u trećoj sezoni koja se odnedavno emitira na Drugom programu HRT-a vraćamo se višem inspektoru Tomu Mathiasu koji se pokušava oporaviti od fizičkih i psihičkih ožiljaka. I glavni glumac Richard Harrington, koji je utjelovio detektiva koji rješava teške slučajeve ubojstva, posljednjih se mjeseci pokušava oporaviti od ožiljaka koje mu je ostavilo igranje ove zahtjevne, ali publici omiljene uloge.

Story: Navodno ste i vi iskusili ono što mnogi glumci dožive, da se izbriše linija izme­đu zbilje i mašte pa se previše užive u lik koji igraju?
Istina, zbog toga su se narušili moji odnosi s obitelji. Preminula je moja majka, što mi je bio dodatni udarac. Ako svaki dan igrate depresivnu osobu, morate biti svjesni toga da će se to nekako odraziti i na vas. Što sam se ja psihički lošije osjećao, to je lik izgledao bolje na ekranu. A onda sam s vremenom postao nepodnošljiv. Bilo je teško raditi sa mnom uglavnom zato što je moja psiha patila. U jednom trenutku svi su mi na setu počeli zvučati kao pingvini iz crtića.

Story: Stresu i psihičkim problemima vjerojatno su pridonijeli i uvjeti rada? Sve ste scene morali snimati dva puta, i to na engleskom i velškom jeziku, ovisno o tržištu za koje su bile namijenjene.
Iskreno, nitko ne radi više i ne daje cijelog sebe u posao od tvorca serije i redatelja Eda Thomasa. Čini mi se da sam na velškom više gestikulirao nego što sam govorio. Taj je jezik nekako više melodramatičan, poetičan. Čini se da više toga možeš reći koristeći samo nekoliko riječi ili čak jedan zvuk. Kao dijete sam znao velški, ali to ne znači da mi ga sada nije bilo izazovno svladati.

Najčitanije

Najnovije

loader