Snimka fizičkog nasilja, a naposljetku i ubojstva Afroamerikanca Georgea Floyda, od strane policije, sinoć se brzinom munje proširila društvenim mrežama. Skandal u SAD-u uzrokovala su četvorica policajaca koji su pokazali brutalan odnos prema Georgeu, s tragičnim ishodom. Apsolutno svi mediji osudili su ovaj čin, jer je riječ o rasizmu. Naime, na snimci koja kruži internetom vidi se kako je policajac bijelac nogom gnječio vrat žrtve nasred ulice, dok George nije ostao bez svijesti i preminuo. Zbog toga, mnogi su se digli na noge, a mišljenje o svemu pokazale su i mnoge domaće zvijezde.

Podsjetimo, policija je intervenirala po dojavi nakon što je George navodno pokušao pijan u obližnjoj trgovini krivotvoriti dokumente, zbog čega su ga izveli na ulicu. Iako se on nije opirao, policajci su ga ubrzo bacili na pod, jedan mu je koljenom stajao na vratu, drugi je gledao, a bijesni prolaznici sve su, vrlo potreseno i stresno, snimali pritom upozoravajući policajca da to prestane raditi. Uz to, na snimci se čuje i zapomaganje žrtve, koji se u nekoliko navrata žalio kako ne može disati i kako ne želi umrijeti. Međutim, bilo je prekasno. Kad je stigla hitna pomoć, George je već bio bez pulsa.

Uz brojne prosvjede diljem Amerike, ovaj su čin osudile i domaće zvijezde. Pjevač Luka Nižetić dao je do znanja da rasizam treba zaustaviti. 'Amerika, obećana Zemlja snova ponovno u svom punom sjaju. Bravo! Dokle', napisao je u šoku. S njim se složila i naša mlada pjevačica Nika Turković, koja je na svom Instagramu podijelila citat glumca Willa Smitha, koji glasi: 'Rasizam ne postaje sve veći problem, već se počinje snimati'. Koliko je u šoku, otkrila je i pjevačica Ivana Kindl, koja je rečenicom 'Njegovo ime bilo je George Floyd. On nije mogao disati', nastojala podići svijest među svojom publikom. 

Zbog pritiska javnosti, sva četvorica policajaca s intervencije su dobila otkaz, a u istragu se uključio FBI. Gradonačelnik Minneapolisa, Jacob Frey, osudio je ovakvo ponašanje, a građani još uvijek na mjesto ubojstva ostavljaju cvijeće i svijeće.