Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celebrity

Fasciniraju ga bube i zmije

Autor Nikolina Kunić
Autor Nikolina Kunić

Zvijezda serijala ‘Preživljavanje u divljini: Legenda o kanibalima’ voli divljinu i egzotične životinje. U prirodi se izvrsno snalazi, no ne i u ljubavi, a o posljednjoj ljubavnoj vezi kaže da ju je - jedva preživio

Izvor: National Geographic Channels/Pete Haynes

Mnogi žele biti bubnjari u rock and roll bendu kad odrastu, a to je san za koji vjerojatno misle da se nikad neće ostvariti. E, tako sam ja mislio o ovom poslu - kaže instruktor za preživljavanje i vodič kroz divljinu Hazen Audel čija se dokumentarna serija ‘Preživljavanje u divljini: Legenda o kanibalima’ od prošlog tjedna emitira na HTV-u 2.
- Želio sam biti poput dokumentarista Davida Attenborougha, jer on je imao priliku vidjeti sve prekrasne životinje na svijetu i pričati o tom iskustvu. Oduvijek sam maštao o tome i mogu reći da sam imao sreće. Nikada nisam prerastao dječju fascinaciju bubama i zmijama te sam htio biti biolog - otkriva 46-godišnjak indijanske krvi rođen u američkom gradu Spokaneu.
Nakon završene srednje škole, sa samo 19 godina i 680 dolara u džepu, zaputio se u Ekvador, gdje je učio razne vještine potrebne za život.

Izvor: National Geographic Channels/Pete Haynes


- To mi je bilo draže od ponavljanja matematike i povijesti. Bio sam jako mlad, što je prednost jer sam otišao ne razmišljajući puno. Novac sam potrošio na avionsku kartu, ostalo mi je 60 dolara, pa sam kupio veliku vreću riže i nekoliko se tjedana hranio time - priča i dodaje kako su ga tada spazila lokalna djeca.
- Rekla su roditeljima da se svaki dan skrivam u grmlju pa su me njihovi roditelji pozvali u kuću. Vidjeli su u kakvoj sam situaciji, moj poluraspadnuti šator i pozvali me da živim s njima - prisjeća se.
Ubrzo je našao i prvi posao - prevozio je kavu rijekom.
- Lokalci su uvijek najbolji učitelji. Naučit će te loviti ribu, jedriti, kako da se još bolje pritajiš a da ne uplašiš životinje. S vremenom sam usvojio njihov životni stil - otkriva Hazen koji se nakon nekog vremena ipak vratio kući u SAD.

Izvor: National Geographic Channels/Pete Haynes


Odlučio je završiti fakultet, što se naposljetku i dogodilo. Na Sveučilištu Hawaii diplomirao je prirodne znanosti, a na Sveučilištu Whitworth magistrirao je i stekao zvanje profesora biologije. Upravo je zahvaljujući radu u učionici postao slavno televizijsko lice.
- Za učenike sam izrađivao videa o svojim ljetnim avanturama, oni su ih objavili na YouTubeu, postali su popularni, a vidjeli su ih i ljudi iz National Geographica. Rekao sam im da ne znam kako će od toga napraviti emisiju. Ako to kažete televizijskom producentu, budite sigurni kako će odjednom postati odlučan u namjeri da napravi emisiju. Otišli su sa mnom u Ekvador i snimili smo pilot za prvu sezonu serijala ‘Preživljavanje u divljini’ - otkriva zgodni Hazel koji je još slobodan.
- Trudio sam se i u ljubavi, posljednja mi je veza trajala šest godina. Bio sam ludo zaljubljen. Problem je u tome što je doista bilo ludo, kao u filmu ‘Fatalna privlačnost’. Jedva sam to preživio - iskren je.

Tagovi

Najčitanije

Najnovije

loader