Povodom 24- satnog festivala 'Žene svijeta', koji se održao u subotu, 72-godišnja vojvotkinja od Cornwalla, odlučila je javno progovoriti o obiteljskom nasilju. Naime, supruga princa Charlesa postala je ambasadorica neprofitne udruge 'Sigurni životi' u sklopu koje je, putem video poziva, progovorila o jednom od gorućih problema u društvu.

Camilla odlučila prekinuti šutnju o obiteljskom nasilju
Profimedia 


'Nije lijepo govoriti o tome, a mislim da je upravo to jedan od najvećih problema. Obiteljsko nasilje je tabu tema toliko dugo da su ljudi jednostavno prestali razgovarati o tome', započela je Camilla tijekom internetske rasprave s osnivačicom udruge 'WOW' Jude Kelly i Suzanne Jacob, izvršnom direktoricom udruge 'SafeLives'.


'

Tišina je korozivna jer žrtvama ostavlja osjećaj srama i krivice

 Kao što sam već rekla, tišina je korozivna jer žrtvama ostavlja osjećaj srama i krivice. Htjela sam skinuti pokrivač ove tišine i dobiti više žena, djece i muškaraca da razgovaraju o svojim iskustvima. I to se događa sporo, ali to je toliko traumatično iskustvo da mislim da se nekako zatvara u odjeljak unutar njih, a vrlo je teško pronaći ključ za otključavanje', objasnila je dalje u razgovoru 72-godišnjakinja te dodala kako ju posebno zabrinjava brojka žrtava obiteljskog nasilja koja će dodatno porasti zbog izolacije uzrokovane koronavirusom.